NOLE: Svi će biti protiv mene, ali spreman sam!

Dan pred veliko finale Vimbldona sa Endijem Marijem, najbolji svetski teniser rekao je da zna šta mora da radi kada protiv sebe ima lokalne igrače i publiku

  • 8

Britanci već 77 godina čekaju da "neko njihov" podigne vimbldonski pehar, a nadomak sveopšte nacionalne sreće je Endi Mari. Logično, 99.9 odsto gledalaca na tribinama će zdušno navijati za domaćeg tenisera, ali našeg i svetskog najboljeg tenisera Novaka Đokovića to ne plaši, rekavši da je spreman na to da će svi biti protiv njega u pokušaju da po drugi put u karijeri osvoji Vimbldonu.

Činjenica da su obojica rođena u razmaku od sedam dana 1987. godine, kao i to što su prvi put "ukrstili rekete" još kao 11-godišnjaci u Francuskoj, neće izazvati sentimentalnost kod srpskog tenisera.

- To je bio možda i moj prvi međunarodni turnir. Sećam se da je Endi imao izuzetno kovrdžavu kosu. U stvari, to je sve čega se sećam. Nas dvojica se međusobno veoma poštujemo na terenu i van njega. Imamo vrlo iskren odnos - objasnio je Ðoković dan uoči vimbldonskog finala.

Nole je rekao da su stvari sada teže i drugačije, otkako su postali veliki rivali u seniorskoj konkurenciji. Njih dvojica će odigrati 19. međusobni meč, a Ðoković trenutno vodi sa 11:7.

- On ima svoj tim saradnika i navike, a ja svoje. Ne izlazimo zajedno na večere i ne idemo na žurke, ali, uvek se lepo ispričamo kada se sretnemo. Sa radošću se prisetimo juniorskih dana - istakao je prvi reket sveta.

Ðokovića ne brine ni to što će Marei biti silno motivisan da postane prvi britanski osvajač Vimbldona posle 77 godina i trijumfa legendarnog Freda Perija.

- Endi je lokalni heroj. Ima veliku šansu da osvoji Vimbldon i posle mnogo vremena obraduje naciju. Siguran sam da će imati ogromnu podršku sa tribina. Ipak, neću se prvi put naći u takvoj situaciji. Znam šta moram da radim kada protiv sebe imam lokalne igrače i publiku. Spreman sam za to - istakao je Ðoković.

Srpski teniser dodao je, kroz osmeh, kako se nada da će uprkos eventualnom trijumfu protiv Marija i dalje biti rado viđen gost u Škotskoj.

Ðoković je prošle godine, sa devojkom Jelenom Ristić, deo odmora proveo u Škotskoj u Gleniglsu, a par je čak i prošao pored Danblejna, Marejevog rodnog grada.

- Stao sam na putu i slikao sam znak sa imenom grada i poslao Mareju fotografiju. Upitao me je šta radim tamo, pa sam mu rekao da sam došao u posetu, ali da njega nema kod kuće. Taj put je bio rođendansko iznenađenje za moju devojku, zato što su Škotska i cela Britanija pune prelepih dvoraca, a nama se sviđa ta romantična, srednjovekovna priča. Nismo, doduše, proveli mnogo vremena napolju, jer je padala kiša - zaključio je Ðoković.

Finale na Vimbldonu počinje u 15 sati po srednjeevropskom vremenu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seksoman

    6. jul 2013 | 22:34

    Bosnjak glup si ko k....c, a i dosadan.......jos si i bosnjak

  • G-Man

    6. jul 2013 | 23:44

    Napred Novace, Srbija je uz tebe.... Ti si najbolji Srpski brend trenutno i mogu samo poturice da te mrze...( bosnjak??? Sta mu to dodje??!???)

  • Nemo Nolesfan

    6. jul 2013 | 21:46

    Imas ti Nole tvojih sigurnih 7-8 miliona uz tebe ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA