Juniori Srbije u finalu Svetskog prvenstva protiv Amerike!

Izabranici Dejana Mijatovića pobedili Australiju sa 63:58 i u finalu će sutra igrati protiv reprezentacije SAD, koja je savladala Litvaniju u drugom polufinalu

  • 4

U bledoj partiji, sa po nekoliko obećavajućih minuta, sa "trojkaškom" završnicom, reprezentacija Srbije, košarkaši do 20 godina, uspeli su da se domognu polufinala Svetskog prvenstva koje se igra u prestonom gradu Češke. Izabranici Dejana Mijatovića su sa 63:58 (11:18, 21:7, 15:18, 16:15) savladali Australiju.

Isti rivali sastali su se i u grupnoj fazi takmičenja, a tada su naši slavili sa 21 poenom razlike. Biće da je ta činjenica uticala na psihu, a znamo da je ona u ovim godinama diskutabilna. Igralo se na mahove, u serijama od 7:0 ili 8:0. Međutim, kada smo predvođeni Nikolom Jankovićem (dabl-dabl učinak imao u 22. minutu) konsolidovali odbranu i kada smo počeli da koristimo prednost u visini, serijom 13:0 smo, ispostavilo se, napravili prednost koju smo sačuvali do kraja.

Očajan šut za tri (u jednom momentu je bio 1/10) kompenzovan je mnogo boljim skokom, a, ruku na srce, ni Australijanci nisu kažnjavali naše promašaje.

Drugu trojku na meču pogodio je u 36. minutu Mihajlo Andrić i ona je definitivno odlučila pobednika. Opet, Australija je "pucačka" ekipa i kao takva zaslužila je respekt posle izbacivanja Španije. Ovako, prebrođena je još jedna prepreka na putu do finala i novog susreta sa Amerikancima, koji su savladali Litvaniju sa 100:60.

Najbolji na meču bio je Janković sa 20 poena i 16 skokova. Vasilije Micić, do sada naš najefikasniji igrač na SP, ubacio je 13 poena, ali je imao osam asistencija. Na drugoj strani, Dante Eksum, momak kome se prognozira mesto među pet prvih NBA pikova sledećeg drafta, dao je 23 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA