ZVEZDA POBEDILA GRASHOPERS: Zbog Bajka umalo prekinuta utakmica, igrače pozdravio Vilotić! (FOTO)

Crveno-beli zabeležili su minimalnu pobedu na prvoj utakmici na "Uren kupu", a jedini gol postigao je Filip Kasalica. Navijači u Švajcarskoj su upadali na teren zbog Zvezdinog golmana, a sve igrače je pre meča pozdravio nekadašnji igrač

  • 4

Crvena zvezda je slavila u prvom meču "Uren Kupa" u švajcarskom Grehenu, pošto je minimalnim rezultatom pobedila Grashopers. Jedini gol postigao je Filip Kasalica, a trener Slaviša Stojanović je imao raspoložene igrače na terenu, koji su pokazali inicijativu da se nametnu kao opcija za prvu postavu.

Dobro izdanje crveno-belih najavio je kapiten Milijaš u 12. minutu sjajnim šutem iz slobodnog udarca, koji je golman domaćih poslao u korener.  Zvezda do vođstva stiže u 30. minutu golom Filipa Kasalice na asistenciju Luke Milivojevića.

U drugom poluvremenu, Zvezda je uspela da postigne novi gol, ali ga je sudija poništio nakon što je Mihajlović natrčao na odbijenu loptu golmana Grashopersa. Stojanović je u nastavku dao šanse rezervistima Mudrinskom, Mladenoviću, Ožegoviću, Miriću i Ahčinu. Švajcarci su u par navrata bili opasni, ali se, što je ohrabrujuće po navijače, odbrana dobro snalazila da sačuva gol.

Atmosfera na stadionu je bila zvezdaška, a navijači crveno-belih iz Švajcarske i okolnih zemalja su osim bakljada priredili i rizičnu situaciju: utakmica je mogla da bude prekinuta pošto su pojedini ulazili na teren da bi grlili golmana Bobana Bajkovića. Po završetku utakmice, navijači  su sa tribina potrčali na teren u želji da dobiju dresove od igrača.

Bajković je u toku dana najavio da razmišlja o odlasku posle decenije provedene na "Marakani".

Inače, pre početka susreta, nekadašnji fudbaler creno-belih Milan Vilotić srdačno se pozdravio sa svim igračima kluba i članovima stručnog štaba.

Zvezda je nastupila u sastavu: Bajković, Lazić, Krneta, Vešović, Mijailović, Kovačević, Milijaš (od 73. Mladenović), Kasalica (od 63. Ožegović), Pečnik (od 81. Mirić), Savićević (od 90+1 Ahčin), Mihajlović (od 56. Mudrinski).

Crveno-beli će u nedleju od 19.30 igrati protiv Bazela, koji je u svojoj prvoj utakmici na turniru savladao Fortunu iz Diseldorfa 3:0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA