Marijevo oružje protiv Novaka je dremka?!

Britanski teniser otkrio da želi što duže da spava na dan finala Vimbldona koje igra sa najboljim igračem sveta, dodajući da će čak preskočiti redovnu jutarnju šetnju pasa. Mediji na ostrvu kao najveću Đokovićevu prednost navode fleksibilnost

  • 0

Trenutno dva najbolja tenisera sveta boriće se za trofej najprestižnijeg Grend slema. Novak Đoković i Endi Mari su u 19 međusobnih susreta priredili nekoliko velikih epskih finala, a ovi vršnjaci će u taj niz uključiti i predstojeće finale Vimbldona, koji je drugi njihov okršaj na travi. Svi ga željno iščekuju, pogotovo jer su Srbin i Škot ove godine odigrali tek jedan meč - finale Australijan opena, koje je pripalo Đokoviću 6:7(2), 7:6(3), 6:3, 6:2.

Britanci su odavno na Marijeva pleća stavili breme nacionalnog ponosa, a ono je postalo još teže kada je došao na samo korak od toga da bude prvi Britanac koji će posle 77 godina podići vimbldonski pehar. Štampa na ostrvu pozabavila se predstojećim finalom, a posebno u plan ističe da Đoković pomera granice svojom fleksibilnošću i kapacitetom snage, što je izgradio maratonskim finalima i napornim radom.

Dok se veći deo medija uglavnom bavi i Novakovim slabim tačkama nkoje bi Mari trebalo da napada, iako priznajući da ih nema mnogo, list "Miror" je u prvi plan istakao da će svetski broj dva uraditi veliki posao za meč ako se dobro naspava, i da ne bude ranoranilac.

Endi je otkrio da njegov režim podrazumeva dvosatnu popodnevnu dremku posle dobro prospavane noći.

- Odmor je jako važan. U danima pauze trudim se da svoj trening završim rano, rešim sve što treba, a onda dođem kući i naspavam se. Onda se uveče trudim da ne razmišljam o stvarima koje mi skreću pažnju, da bih se još jednom odmorio. Inače nemam problema sa snom generalno. Dobro spavam. Potreban je odmor da biste bili sigurni da se dobro oporavljate od prethodng meča - rekao je Endi i dodao:

- Trudiću se da se dobro naspavam pred meč. Neću čak ujutru ni šetati pse. Probaću da spavam što duže mogu.

Mariju znači prošlogodišnja pobeda na terenu Ol Ingland kluba, kada je eliminisao Đokovića u polufinalu Olimpijskih igara. Ipak, ne može da pretpostavi šta bi moglo da odluči meć u nedelju.

- Ta jedna pobeda na travi može da mi pomogne. Proteklih godina smo odigrali toliko poena, tesnih setova, dugih poena. Ne znam više da li se radi o meču ili nekolicini poena, ili o informacijama koje su se godinama skupljale o našem rivalstvu. Stvarno ne znam ta bi tačno trebalo da pravi razliku u tom meču. Ali znam šta je "upalilo" protiv njega u polufinalu Olimpijskih igara, i nadam se da će te stvari biti na moj strani u nedelju.

Mari ima veliku prednost već sad - publiku.

- Što ste bliži osvajanju Vimbldona, to više razmišljate o tome, ali ni u jednom trenutku ne smete razmišljati previše unapred u glavi. To je opasno kad igrate protiv većine igrača, a protiv nekoga kao što je Novak je još opasnije, jer on prosto ništa ne poklanja. Moraću da zaslužim svaki poen - zaključio je Endi Mari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA