REKORD: Par karata za finale 71.000 funti!

Potučeni svi rekordi u ceni ulaznica i broju zahteva dok Britanci očekuju prvog domaćeg šampiona od 1936.

  • 0

Englezi su prosto "poludeli" zbog plasmana Endija Marija u finale Vimbldona. Cene ulaznica čestvorostručile se se preko noći, saopštio je sajt koji preprodaje ulaznice, Viagogo.

Tako je postignut rekord od 71.000 funti za par karata za finalni meč u kojem će Novak Đoković pokušati po drugi put da osvoji najpoznatiji teniski turnir na svetu, a Mari da postane prvi Britanac šampion posle 77 godina.

- U ovom trenutku cena je 71.000, narasla je 412 procenata, ali očekujemo da taj rekord bude i oboren na dan meča - izjavio je Ed Parkinson direktor kompanije Viagogo.

Takođe, ne samo da je cena ulaznica probila sve rekorde, već to važi i za broj zahteva, potvrdio je izvršni direktor Ol Ingland kluba, na čijim terenima se organizuje Vimbldon.

Valja napomenuti da su kupovina preprodatih ulaznica ne garantuje boravak na meču u šta se uverilo nekoliko gledalaca u proteklim danima. Vimbldon dozvoljava preprodaju samo "povlašćenih" ulaznica, zapravo rezervacija.

Pre dve godine prodato je 2.500 ulaznica koje vlasniku obezbeđuju sedište na centralnom terenu svakog dana turnira u trajanju od pet godina. Cena je bila 27.750 funti i jedino te ulaznice moguće je legalno preprodati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA