HEROJ: Branio igrače od huligana Lećea, liga ga odlikuje za hrabrost (VIDEO)

Hrabri radnik obezbeđenja na stadionu Lećea, koji je stao pred huligane i sprečio ih da prebiju fudbalere koji nisu uspeli da se vrate u drugu ligu Italije, biće odlikovan

  • 0

Italijanska liga odlučila je da specijalnim odlikovanjem nagradi radnika obezbeđenja koji je stao pred huligane Lećea i sprečio ih da prodru u svlačionicu i nasrnu na fudbalere tog kluba.

Incident se dogodio na kraju sezone 2012/2013, nakon što je Leće u baražu za mesto u Seriji B odigrao nedovoljnih 1:1 sa Karpijem, timom koji je proslavio veliki uspeh jer je u prvom meču pobedio sa 1:0.

Huligani su tada polomili ogradu koja deli tribinu od igrališta, a onda počeli da lome sve pred sobom želeći da se domognu igrača koji nisu uspeli da napuste treću ligu i odu korak bliže eliti.

Hrabri član obezbeđenja je stao pred navijače na stepenicama koje vode u svlačionicu, a iako su ga huligani Lećea udarali i nogama i rukama, nije ih pustio da dođu do fudbalera.

- Taj stjuart je pokazao veliku hrabrost - rekao je predsednik Lege Pro Mario Makali, najavivši da će radniku obezbeđenja odlikovanje biti uručeno na svečanoj ceremoniji žreba za sezonu 2013/2014.

U incidentima posle meča povređeno je nekoliko pripadnika policije, zapaljen je jedan automobil, a uhapšeno je 11 navijača, među njima i pristalice Palerma koje su se udružile sa kolegama koje navijaju za Leće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA