Srpski Superboul: Vukovi deklasirali Divlje veprove i osvojili dve titule odjednom!

U spektakularnom finalu odigranom na terenu sa veštačkom podlogom na Adi Ciganliji, Vukovi Beograd postali su prvaci Srbije i regionalne lige u američkom fudbalu deklasiravši Divlje veprove iz Kragujevca sa 42:0

  • 0

Vukovi su pobedom nad Divljim veprovima ne samo odbranili titulu u srpskoj Superligi, već istovremeno osvojili i trofej u regionalnoj, Centralno-evropskoj ligi američkog fudbala.

Osamnaesti večiti derbi najtrofejnijih srpskih klubova u sportu koji je u našoj zemlji zaživeo pre deset godina prošao je u potpunoj dominaciji Vukova. Nakon što su Kragujevčane pobedili u dva ligaška susreta tokom sezone, Beograđani su od svog najvećeg rivala bili daleko bolji i u meču koji se igrao za dve titule odjednom.

Sve je bilo jasno već u prvom poluvremenu u kome su dva tačdaun dodavanja Amerikanca Lensa Krizina, najpre za Tonija Vašingtona a onda i za Marija Lugonju, uzdrmala goste, a potom je Mihilo Josović trčanjem dugim 35 jardi doneo velikih 21:0 domaćinu finala.

Nakon predaha, tokom kog su, poput NFL Superboula, gledaoci na Adi mogli da uživaju u koncertu, za šta su ovoga puta bili zaduženi članovi benda "Bad copy", "čopor" je samo dovršio posao, sa novim 21 poenom i u nastavku duela.

Krizin je u trećoj deonici sa dva nova tačdaun dodavanja, za Filipa Stojanovića i novim za Vašingtona, dokrajčio Divlje veprove, kojima je završni udarac zadao upravo Toni Vašington. On je na dve jarde od endzone Vukova presekao dodavanje rivala i, pretrčavši 98 jardi, poentirao za konačnih 42:0 (6:0, 15:0, 14:0, 7:0) u ovom finalu, 9:9 u međusobnim okršajima ali i za potvrdu osvajanja dve titule, one u Superligi i one u CEFL-u.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA