Nikolić pucnjem iz pištolja otvorio atletski stadion u Košutnjaku! (FOTO)

Renovirani atletski stadion u Košutnjaku je pušten u rad, a nova tartan staza kao i prateći uslovi oduševili su najmlađe nade srpske atletike

  • 4

Srbija je dobila novi atletski stadion, a renovirani sportski kompleks u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta svečano je, pucnjem iz pištolja kojim je označio početak trke štafeta, otvorio predsednik Tomislav Nikolić.

Brojne zvanice došle su u Košutnjak. Novom tartan stazom su, pored Nikolića, prošetali i članovi Vlade, ministarka omladine i sporta prof. dr Alisa Marić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, ali i mnogi drugi iz vrha političkog i sportskog života naše zemlje.

Povod za njihov dolazak je bio značajan, jer je Zavod za sport potpuno renovirao atletski stadion, na kome staza više nije od šljake već od tartana, sagrađene su nove tribine, a igralište je dobilo automatski sistem za navodnjavanje.

Čekajući zvanično otvaranje, neke od zvanica oprobale su se u testiranju, na kome su učestvovali polaznici Atletskog kampa u Kragujevcu za buduće zvezde kraljice sportova naše zemlje. Bilo je i kod gostiju impresivnih rezultata, poput skoka od 2,3 metra Predraga Peruničića, kome ni predsednik Saveza Veselin Jevrosimović nije ostao dužan, iako su obojica nastupila u odelima.

Prvi čovek Zavoda Jasminko Pozderac je ovaj dan nazvao istorijskim. On je naveo da je rekonstrukcija značajna za sve generacije i sve koji se bave sportom.

- Kraljica sportova daje svoju krunu svima koji je vole. Ljubitelji atletike sada imaju svoj prostor, a mi u Zavodu ćemo se truditi da im i ubuduće pružamo najbolje moguće uslove - rekao je Pozderac.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je novi stadion uvrstio među projekte na kojima naša zemlja treba da gradi budućnost.

- Srbija koju ja vidim u budućnosti je upravo ovakva, Srbija koja pruža šansu svakome. Bilo je toga nekada, sećam se kada sam, odrastajući u siromašnoj porodici u Kragujevcu, ipak tri puta nedeljno odlazio u Društvo telesnog vaspitanja "Partizan". Nije baš da sam ostvarivao rezultate kao neki atletski velikani koji su ovde, ali nije ni sport rezervisan samo za vrhunske takmičare, već za svu decu. To treba ohrabriti, tako se gradi zdrava nacija. I u to treba ulagati - rekao je Nikolić.

Postoje platni razredi, kako to vole da kažu surovim ekonomskim rečnikom, ali obrazovanje, deca, sport i natalitet su razredi u kojima ne sme da se štedi. Ko uloži u decu, uložio je u sport, a ko u to uloži, uložio je u medalje. Ne možete puštati roditelje i decu da se sami snalaze za treninge i nastupe, a onda od njih očekivati uspehe. Zato je ovo prava priča - poručio je Nikolić, najavivši da će "s vremena na vreme da iskontroliše kako se radi sa decom na ovom stadionu".

Predsednik Srbije je potom pucnjem iz pištolja označio početak trke štafeta na 4 x 100 metara, što je bila kruna dana za mališane koji će, vrlo brzo, postati reprezentativci Srbije u atletici.

Nikoliću je, u znak zahvalnosti, priznanje uručio direktor Zavoda za sport Jasminko Pozderac, a državna rekorderka u bacanju koplja i druga sa Mediteranskih igara, Tatjana Jelača, uručila mu je dres atletske reprezentacije Srbije, kao i zastavu naše zemlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA