Pripreme Partizana: Pobeda nad Zlatiborskim okrugom i rumunskim prvoligašem

Uz prilično "mešanje karata" u igračkom kadru, trener prvaka Srbije u fudbalu Vuk Rašović privodi kraju pripreme Partizana za izazove koji slede

  • 0

Fudbaleri Partizana okončali su najvažniji deo priprema za novu sezonu, ostvarivši tri pobede u sedam kontrolnih mečeva, ali i prilično osveživši tim uoči početka takmičarskih nastupa.

Burno je bilo crno-belo leto, koje je počelo produžetkom ugovora sa trenerom Vukom Rašovićem, koji je ekipu odveo do šeste uzastopne titule, a u istom danu Albert Nađ je i definitivno postao sportski direktor Partizana.

Igrački kadar je najpre proređen nekim odlascima, jer je Milan Smiljanić postao novi član srpske delegacije u turskom Genčlerbirligiju, Aleksandar Lazevski je otišao u ukrajinsku Hoverlu nakon što je učestvovao u osvajanju svih šest šampionskih trofeja u nizu, a najveća nada kluba, napadač Lazar Marković, postao je novi fudbaler Benfike.

Promene su, kada je o novajlijama reč, počele među stativama, jer je Vladimira Stojkovića koji se seli u turski fudbal, zamenio dosadašnji čuvar mreže OFK Beograda Milan Lukač. Partizan je vratio dva svoja nekadašnja igrača: Nikola Aksentijević je stigao iz Vitesea, a Nikola Gulan posle italijanske avanture ponovo će biti konkurent za defanzivca i zadnjeg veznog "crno-belih". Uz jednogodišnju pozajmicu Filipa Malbašića iz Hofenhajma, Partizan je možda najznačajniji potez povukao obnavljanjem ugovora sa kapitenom Sašom Ilićem.

Kada su na red došle provere, "crno-beli" baš i nisu briljirali, mada rezultati u kontrolnim nastupima i nisu najvažniji, već ono što sledi kada pripreme prođu. Nakon pobede nad ekipom Zlatiborskog okruga (4:0) koju je vodio Milovan Rajevac, usledio je i prvi poraz, minimalni od moskovske Lokomotive.

Tokom priprema, "crno-beli" su još savladali rumunskog prvoligaša Petrolul sa 1:0, dosadašnjeg člana slovenačke druge lige, Zavrč, sa 2:0, a onda su, posle remija sa Metalistom iz Harkova (2:2), usledili porazi sa po 2:1 na Dejna kupu u Varšavi, najpre od domaće Legije, a onda i od bečke Austrije. Stefan Šćepović je, pritom, sa četiri gola bio najbolji strelac srpskog prvaka tokom pripremnog perioda, koji će biti okončan u Beogradu, gde će Rašovićeva ekipa najverovatnije protiv nekog od nižerazrednih timova brusiti formu za početak sezone.

Partizan će svoj prvi nastup na evro-sceni imati 16. ili 17. jula u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Rival će biti pobednik dvomeča između Širaka iz Jermenije i Tre Penea iz San Marina, koji je izgubio u prvoj utakmici sa 3:0. Revanš drugog kola će biti odigran u Beogradu sedam dana kasnije.

Fudbaleri Partizana odbranu titule šampiona Srbije počinju 10. avgusta protiv Novog Pazara.

Učinak "crno-belih" na pripremama:

Partizan – FK Zlatibor Čajetina 4:0 (strelci: Ilić, Pantić, A. Živković, S. Šćepović)

Lokomotiva Moskva - Partizan 1:0

Petrolul - Partizan 0:1 (strelac: Luka)

Partizan - Zavrč 2:0 (strelci: S. Šćepović, N. Petrović)

Metalist Harkov - Partizan 2:2 (strelac dva gola: Ninković)

Legija Varšava - Partizan 2:1 (strelac: S. Šćepović)

Austrija Beč - Partizan 2:1 (strelac: S. Šćepović)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA