LISAC ZA TELEGRAF: Nismo gradili ABA ligu da bi je rušili zbog Kosova!

Generalni menadžer regionalnog takmičenja tvrdi da o učešću kluba sa Kosova nije bilo ni reči i da se time ne bi trebalo zamarati

  • 0

U menadžmentu ABA lige iznenađeni su najavama da je klub sa Kosova KK Peja pokazao želju da nastupi u regionalnom takmičenju. Kako je za Telegraf otkrio generalni menadžer Lige Roman Lisac, o tome nije bilo ni reči na sastancima uprave.

- Niko nije ništa pričao o tome. Ne treba se time zamarati, za nastupe u ABA ligi uvek postoji interesovanje klubova u regionu, tu su i Bugari i Grci i Austrijanci, ali zna se procedura - izjavio je Lisac.

Generalni menadžer ne očekuje bilo kakve kontroverze povodom Kosova i smatra da one nisu u interesu Lige.

- Nećemo da napravimo bilo kakav potez koji bi poremetio ligu koju smo dugo gradili. Ne želimo sada sve to da srušimo zbog Kosova. Uostalom, ni FIBA još nije priznala Kosovo, a mi poštujemo njihove odluke - konstatovao je Lisac.

ABA liga ponudila je Radničkom mesto Vojvodine, koja nije uplatila 150.000 evra do 5. jula, ali generalni menadžer nije mogao da kaže šta će biti ako Kragujevčani ne ispune rok koji je prilično kratak, do utorka u podne.

NE ŽELIMO DA OŠTETIMO SRPSKU KOŠARKU

- To su samo ispoštovane odluke Borda koji je Vojvodini i Širokom produžio rok. Široki je to ispunio, Vojvodina nije i njeno mesto ponuđeno je Radničkom, jer nismo želeli da oštetimo srpsku košarku. Očekujemo da Radnički ispoštuje rok, mada to smo očekivali i od Vojvodine. Ja ne mogu da odlučim koji su sledeći koraci ako Radnički ne ispuni uslove, tu odluku doneće Bord. U utorak je sednica koja bi trebalo da potvrdi učešće Kragujevčana ako sve bude u redu ili da donese odluku šta dalje - rekao je Roman Lisac.

(A. Č)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA