Zvezdi izmakao trofej Uren kupa!

U finalu turnira u švajcarskom Grehenu, crveno-beli poraženi su od Bazela rezultatom 2:1. Jedini gol za ekipu Slaviše Stojanovića postigao je Mladenović

  • 3

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u finalu Uren kupa u švajcarskom Grehenu. Iako je Bazel igrao u kombinovanom sastavu, trijumfovao je posle preokreta rezultatom 2:1, uz, reklo bi se, i svesrdnu pomoć sudija pri kraju meča.

Jedini gol za Zvezdu postigao je Mladenović u 39. minutu, a Bazelu su 13. trofej Uren kupa doneli Stoker i Bobadil.

Utakmici je prisustvovalo oko 4.500 gledalaca, a većinu su činili navijači Zvezde, koji su posle meča sišli na teren u želji da dobiju dres od igrača.

Bazel je nastupio u kombinovanom sastavu, jer ih u sredu očekuje generalna proba pred početak šampionata protiv Borsusije iz Dortmunda. Stojanović je odlučio da Mladenović igra na levom krilu, Pečnik na desnom, dok je u špicu bio Dauda. Kovačevič i Milivojević su činili tandem u zadnjem veznom. Tokom prvog poluvremena se uglavnom igralo na sredini terena, a centaršuteve crveno-belih su fudbaleri Bazela u velikoj meri blokirali. Zvezda je ipak napravila pritisak koji je rezultirao golom u finišu poluvremena.

Mladenović je oduzeo loptu protivniku na sredini, poslao je do Daude, koji je do kaznenog prostora ušao s leve strane i vratio Mladenoviću koji se našao odmah ispred nemoćnog golmana Bazela i tako ga lako savladao.

U nastavku je Bazel odmah krenuo mnogo agresivnije - posle samo dva minuta je postigao gol, koji je bio poništen zbog ofsajd pozicije. Zvezda u 59. minutu ostaje sa desetoricom na terenu, jer je sudija pokazao direktan crveni karton Kovačeviću zbog udarca laktom.

Držali su se crveno-beli 20 minuta, a Bazel je bio sve opasniji praveći posao Bajkoviću. U 79. minutu, domaći su uspeli preko Stokera da izjednače. Zvezda je potom bila oštećena za jedanaesterac, nakon što je Kasalica prošao dvojicu igrača, a zatim bio oboren sa leđa u kazenenom prostoru. Samo dva minuta kasnije, strelac gola za Bazel udario je Vešovića laktom, ali nije dobio ni žuti karton kao pola sata ranije Kovačević. Naprotiv, žuti karton je pokazao Kasalici zbog prigovora.

U 84. minutu, Zvezda je izgubila loptu koju je preuzeo Salah i na pravom mestu pronašao Bobadila koji pogađa za 2:1 i Bazelov preokret.

Crveno-beli će napustiti Švajcarsku u utorak, kada se izabranici Slaviše Stojanovića vraćaju za Beograd.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Lazić, Krneta, Mijailović, Vešović, Kovačević, Milivojević, Mladenović (od 67. Savićević), Milijaš, Pečnik (od 56. Kasalica), Dauda (od 70. Đorđević).

BAZEL: Vailati, Ajeti, D. Degen, Voser, Endogan, Jevtić, Aliji, Andrist, Simić, Haka, Riter.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA