Mačvan nije došao, Ivković bez objašnjenja

Na početku priprema za Evrobasket u Sloveniji se nisu pojavili opravdano Novica Veličković, Zoran Erceg i Duško Savanović, ali ni Milan Mačvan, iz za sada nepoznatih razloga, dok je Vladimir Micov najavio otkaz

  • 0

Košarkaši Srbije okupili su se u Beogradu na početku priprema pred Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Među onima koji se nisu pojavili na prozivci bili su Novica Veličković, Zoran Erceg i Duško Savanović, već ranije ustanovljeno zbog povreda, ali je i samog selektora Dušana Ivkovića iznenadilo što se nije pojavio Milan Mačvan.

- U utorak počinjemo sa radom, košarkaški deo obavićemo u "Pioniru", a testiranja prve nedelje na Zvezdari. Ne pamtim kada smo imali ovoliko povreda, a to znači da igrači imaju sve napornije sezone i sve više utakmica. Lekarski tim je konstatovao da su Veličković, Erceg i Savanović opravdano odsutni, a za Mačvana ne znam što nije ovde jer nemam kontakt - rekao je Duda i dodao:

- Očekivao sam da će doći, ali da budem iskren da otvorim sve karte kada smo pričali u Istanbulu, napomenuo mi je da nije zadovoljan svojom igrom i rekao da želi da radi na sebi. Mislim da je ova odluka doneta u krugu porodice. Opet rekao sam mu da dobro razmisli i odluči jer mislim da po njega neće biti dobro ako ne bude u reprezentaciji. Priča oko Mačvana za mene nije završena, jer ja želim da okupim sve najbolje.

Na prezentaciji tima bio je i nedovoljno oporavljeni Miloš Teodosić koji je kao po običaju čim se oficijalni deo završio otišao u svoju sobu ostavivši veliki broj novinara bez odgovora o težini njegove povrede.

Kapiten Nenad Krstić je rekao da ne treba isticati koliko je bitno za ove momke igrati za reprezentaciju.

- Počinjemo sa radom ali od kada sam ja u reprezentaciji ne secam se kada smo počeli sa ovoliko pehova, najvažnije je da smo puni motiva, a mi iskusniji znamo da smo prošle godine u Litvaniji razočarali to je takođe jedna vrsta motiva, a ako me pitate za cilj neka osnovni bude plasman na Svetsko prvenstvo.

OTKAZUJE I MICOV?

Portal "Sportando" prenosi da među "orlvima" u Sloveniji neće biti Vladimira Micova, koji se pojavio na prvom okupljanju u "Ziri". Međutim, navodno je krilni košarkaš CSKA  naglasio da nije u dobroj kondiciji i da želi da provede leto odmarajući se, da bi bio spreman za početak naredne sezone.

Reprezentaciji će se zbog obaveza kasnije priključiti Nikola Kalinić i Nemanja Krstić, kao i Ðorđe Gagić, Nemanja Dangubić i Vasilije Micić. Isto važi i za Nemanju Nedovića, koji je otputovao u SAD na potpisivanje ugovora sa Golden Stejtom.

Najbolji košarkaši Srbije pripreme počinju u utorak. Do 15. jula radiće u Beogradu, a potom odlaze u Sloveniju, gde će do 1. avgusta obaviti bazični deo priprema u Kranjskoj Gori i Rogaškoj Slatini. Tokom avgusta igraće na turnirima u Celju, Beogradu, Antibu i Turskoj, a odigraće i trening meč sa Rusijom 12. avgusta.

(D.J./D.Š.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA