Vojvodina tuži ABA ligu jer je njeno mesto dala Radničkom!

Jadranska liga suočiće se sa tužbom Košarkaškog kluba Vojvodina, jer su Novosađani rešili da ne sede skrštenih ruku nakon što je njeno mesto ustupljeno Kragujevčanima. Prvo kolo: Partizan-Igokea, Široki-Zvezda

  • 1

Odluka čelnika ABA lige da upute Radničkom iz Kragujevca specijalnu pozivnicu za narednu sezonu izazvala je burnu reakciju Vojvodine, koja je plasman u regionalno nadmetanje izgubila iako je bila četvrta u domaćoj, Superligi, ali je do sada uplatila tek petinu od neophodnih 150.000 evra za učešće.

Direktor novosadskog kluba Aleksandar Grmuša rekao je da će Vojvodina tužiti ABA ligu, i to preko ULEB-a, nazivajući odluku čelnika takmičenja presedanom kakvog nije bilo u poslednjih deset godina.

- Predsednik ABA lige Radovan Lorbek pre sastanka je rekao da nema drugih klubova koji nisu ispunili uslove, ali smo posle saznali da i Zadar, kao i Široki imaju posebne dogovore sa Jadranskom ligom oko plaćanja za učešće u takmičenju. Nama to nije dopušteno, iako smo sa menadžerom takmičenja Romanom Liscem imali usmeni dogovor da ćemo posle sednice u Zagrebu razrešiti sve probleme - rekao je Grmuša.

U prvom kolu ABA lige, 5. oktobra, sastaće se:

Partizan - Igokea

Široki - Crvena zvezda

Mega vizura - Cedevita

Cibona - Radnički Kragujevac

Krka - Budućnost

Zadar - Solnok

MZT - Olimpija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA