LISAC: Voša nas džabe tuži, ULEB insistira na ispunjavanju obaveza!

Generalni menadžer ABA lige ocenio da ne razume reakciju Novosađana, koji imaju i zabranu transfera od strane FIBA

  • 0

Roman Lisac, generalni menadžer ABA lige, nije uplašen zbog najavljene tužbe KK Vojvodina zbog izgubljenog mesta u regionalnom takmičenju u narednoj sezoni. Vojvodina je trebalo kao četvrta u prvenstvu Srbije da bude učesnik ABA lige, ali nije uspela do 5. jula da plati neophodnih 150.000 evra i umesto nje će igrati Radnički iz Kragujevca.

- ULEB je taj koji prvi striktno insistira na ispunjavanju finansijskih obaveza. Ne razumem takvu reakciju, pogotovo što za nju nema osnova. Isto važi i za priču da Liga protežira Radnički. Vojvodina je kao i Široki dobila produženi rok za plaćanje, ali to nije iskoristila. Kada nije mogla da sakupi 150 hiljada evra, kako će da napravi tim. Da ne govorim da i dalje ima zabranu transfera od strane FIBA, dugo blokiran račun. Bilo bi neodgovorno sve ovo ignorisati - rekao je Lisac za "Sportski žurnal".

Prvi operativac ABA lige ocenio je da su Novosađani dobrodošli ubuduće ako se stabilizuju, a odbacio je mogućnost uvođenja plej-ofa.

- Kalendar to jednostavno ne dozvoljava. Ima još nekih drugih ideja, a one se kose sa propozicijama Evrolige. Dakle, fajnal-for je trenutno realnost - zaključio je Lisac.

(Telegraf.rs / Izvor: Sportski žurnal)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA