KOVAČEVIĆ: Prethodna uprava procenila da nisam za Zvezdu, ali dokazao sam se!

Povratnik na "Marakanu" svestan da je pred izazovom da opravda odluku čelnika Crvene zvezde da ga vrate iz Spartaka. Slovenac Nejc Pečnik jedva čeka prvu zvaničnu utakmicu

  • 0

Iako su bili deo ekspedicije na pripremama u Sloveniji, dva nova pojačanja Crvene zvezde Nejc Pečnik i Aleksandar Kovačević zvanično su predstavljeni na "Marakani", gde su potpisali ugovore i od sportskog direktora Zorana Stojadinovića preuzeli svoje crveno-bele dresove.

- Ni jedan ni drugi igrač nisu nepoznati našoj javnosti. Pečnika smo doveli kao slobodnog igrača, reprezentativca Slovenije, a razgovori su bili kratki. I on je imao želju da dođe, a sve je bilo lakše i to što je bio preporuka trenera - rekao je sportski direktor "crveno-belih", a potom prešao na kratko predstavljanje Aleksandra Kovačevića.

- On je "naše" dete, a to moram da kažem pod navodnicima jer je zbog loše ili, ne znam kako da objasnim, kakve odluke ranije uprave pušten. Razgovori sa Spartakom su bili teški, bilo je tu više problema, ali na obostrano zadovoljstvo, Kovačević je sa nama - objasnio je Kovačević.

Vezni igrač nije hteo da komentariše odluku ranije uprave da ga godinu ranije pusti u subotički klub.

- Nije moje da o tome govorim. Tadašnja uprava je procenila da nisam bio za Zvezdu, u Spartaku mi je pružena šansa, dokazao sam se i sad sam ovde. Pregovori su bili dugi, ali sad je preda mnom veliki izazov da se izborim za mesto u timu i da opravdam odluku ljudi koji si mu doveli nazad - rekao je Kovačević, koji je obećao da crveni karton protiv Bazela u finalu Uren kupa ne treba da plaši navijače.

- Obećavam, neće biti mnogo crvenih kartona. Svi znaju da je sudija bio priklonjen Bazelu i da je napravio grešku.

PEČNIK: GDE GOD SAM IGRAO, BILO JE NEKOLIKO SRBINA

Slovenački reprezentativac koji je došao na preporuku trenera Slaviše Stojanovića ne može da dočeka prvu zvaničnu utakmicu.

- Prezadovoljan sam što sam ovde, pun sam motiva i jedva čekam prvu zvaničnu utakmicu. Moja sezona u Engleskoj nije prošla najbolje, to je sada teško objasniti. Ali mislim da imam kvalitet da pokažem u Zvezdi - rekao je Pečnik, demantujući da je prethodnih godina bilo kontakt sa njim, "jer da je bilo sigurno bi bio tu".

Na komentar novinara da dobro govori srpski jezik, Pečnik je odgovorio:

- Gde god da sam igrao, bilo je po dva-tri Srbina, tako da srpski još i najbolje govorim - nasmejao se Nejc Pečnik, i za kraj zahvalio svom menadžeru što mu je omogućio dolazak na "Marakanu".

Posle predstavljanja, sportski direktor Stojadinović je rekao da je klub dogovorio produžetak ugovora sa Darkom Lazićem, tačnije sa njegovim menadžerima i ocem, i da se očekuje zvaničan potpis u narednom periodu.

(B. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA