FSS kreće u rat protiv menadžera!

Srpska kuća fudbala pokreće incijativu o ukidanju vlasništva trećeg lica nad igračima. Tako nešto je već urađeno u Francuskoj i Engleskoj

  • 3

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zoran Laković rekao je da će ta organizacija podneti inicijativu da se ukine vlasništvo trećih lica nad igračima.

- Podnećemo inicijativu da se ukine vlasništvo trećih lica nad igračima. Evropska fudbalska unija ide ka tome, a to su već uradile Engleska i Francuska. Tu mislimo na menadžere i agencije. Izbegavanje plaćanja poreza traje godinama i jedan je od ključnih problema profesionalnog sporta - rekao je Zoran Laković.

Laković je govorio na panel-diskusiji "Srpski klupski sport - smernice razvoja, modeli finansiranja i perspektiva", u Palati Srbija na Novom Beogradu.

Generalni sekretar FSS-a je kazao da bi trebalo da se ide ka transformaciji vlasništva u klubovima.

- Ako napravimo dobre okvire za profesionalne klubove, rešićemo probleme i amaterskih. Postoje alternativni načini finansiranja. Nemamo jasno definisanu poresku politiku, klubovi ne znaju da li i koliki PDV da plaćaju, kao ni koliki je porez na plate - objasnio je Laković.

- Trebalo bi da idemo ka transformaciji vlasništva u klubovima, da postanu privredna društva i da akcionari kontrolišu rad -istakao je Laković.

(Beta/Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bob

    11. jul 2013 | 16:53

    Čekajte još malo, nisu još uvek svi klubovi bankrotirali... A ti nemoj u penziju, nego se okameni na mestu predsednika.

  • vukašin

    11. jul 2013 | 22:12

    Vidi ovu trojicu. Deco šta reći? Ja bi im dao ćurku Milku od moje Babe drage da je čuvaju. Da li bi uspeli ostaće misterija , ali teško .

  • Nešo

    11. jul 2013 | 17:11

    Treba krenuti u rat nema govora al protiv teleta i klike !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA