Šest fudbalera iz FIFA 1996. još su aktivni! (VIDEO)

Ova igrica je napravila revoluciju, jer je bila prva fudbalska igrica sa pravim imenima igrača

  • 0

Prva fudbalska igrica u kojoj su korišćena imena pravih fudbalera bila je FIFA 1996. Od tada se samo šestorica fudbalera mogu pohvaliti podatkom da su bili u njoj i da su i danas profesionalni fudbaleri.

To su Del Pjero (Sidnej), Frančesko Toti (Roma), Klarens Sedorf (Botafago) i Rajan Gigs (Mančester junajted) koje ne treba posebno predstavljati, a tu je i Rožerio Seni iz Sao Pula koji drži rekord po broju postignutih golova za jednog golmana i nešto manje poznati golman Sander Bošker, koji trenutno brani u Tventeu.

Seni je dao čak 111 golova od kojih je 59 iz slobodnih udaraca i 52 iz penala.

U ovoj družini iskusnih igrača najstariji su Seni (40) i Bošker (40) dok je najmlađi Toti (36).

Grafika na igricama je u međuvremenu napredovala i greške su smanjene, ali FIFA iz te godine je napravila neku vrstu revolucije.

Osim pravih imena igrača igrica je ovoga puta bila dostupna i za većinu igračkih konzola uključujući Plejstejšn dok su prethodni delovi mogli da se igraju samo na Segama, Nitendu i Gejmboju.

FIFA serijal igrica je već dugi niz godina jedan od najpoznatijih u svetu i ima čak 20 delova za isto toliko godina postojanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA