ČOVIĆ: Ne možemo u Pioniru da igramo Evroligu u decembru!

Prvi čovek "crveno-belih" rekao je da su Partizan i Zvezda nacionalno dobro, a nije krio nezadovljstvo zbog neizvesnosti u kojoj dvorani će "crveno" i crno-beli" igrati mečeve Evrolige

  • 1

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je da su večiti rivali "crveno" i "crno-beli" nacionalna dobra Srbije i da nije realno pričati o njihovoj privatizaciji.

- Priča o privatizaciji nije realna. Šta privatizujemo kada nismo ni popisali imovinu? Koliko vredi ime Crvene zvezde, je l' može to neko da kaže. Šta je naša imovina? FK Crvena zvezda ima stadion. Ne mislim da su Partizan i Zvezda društvena svojina, već nacionalno dobro. To su činjenice - rekao je Čović na panel diskusiji o finansiranju srpskih klubova u Palati Srbije.

Prvi čovek "crveno-belih" odogovornost prebacuje i na teret države.

- Vlada je morala da donese odluku koji su klubovi od nacionalnog interesa, u zakonskom roku od 30 dana, a ti rokovi su prekršeni. Da li je postojao strah da će sva dugodanja morati da plati za Zvezdu i Partizan. Tu je još i Vojvodina, to je istina, odnosno naša prošlost od 1945. godine naovamo - rekao je Čović.

Nebojša Čović nije krio nezadovoljstvo zbog neizvesnosti gde će večiti rivali igrati mečeve Evrolige naredne sezone.

- Da li moguće da Partizan i Zvezda neće moći da igraju Evroligu u decembru ni u Pioniru, ni u Areni. Da li je Arena sportski objekat ili koncertno estradni objekat. Nemam ništa protiv da se komercijalno stavlja u funkciju, ali tek kada zadovolji sportske potrebe - naveo je on.

Čović je naveo i da nije realno da su od 132 sportske grane u Srbiji 103 prioritet

- Sredstva mogu da se obezbede, ma koliko bilo teško, i da se stave pod kontrolu ministarstva, ali pod jasnim kriterijumima. Ako država nekome pomaže, moramo da damo transparentno finansirenja. Ako prodajete igrače, sve pare moraju da vam stignu na račun kluba - poručio je Čović.

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA