TRANSFERI & TRAČEVI: Nigerijac Egvuekve stiže na Marakanu! (VIDEO)

Crvena zvezda štopera dovodi iz Afrike, a procenjuje se da je cena oko 300.000 evra * Tijago Alkantara iz Barselone prelazi u Bajern * Alen Stevanović se seli u Seriju B, na pozajmicu u Palermo

  • 0

Fudbalska "pijaca" neprestano radi, iako je više u nagoveštajima nego što ima konkretne realizacije. Ipak, ne manjka zanimljivih događaja.

Svakog dana Telegraf vas informiše o najzanimljivijim aktuelnim transferima i tračevima ovo je TOP 5 izbor za danas.

TRANSFERI

Azubike Egvuekve

Nigerijski defanzivac je možda novo pojačanje Crvene zvezde. Fudbaler tamošnjeg Vari Vulvsa i reprezentativac svoje zemlje mogao bi da bude rešenje na osetljivom mestu štopera. U pitanju je momak od 24 godine, visok 195cm. Donedavno je bio nepoznat, ali skrenuo je pažnju na sebe na nedavnom Kupu konfederacija. Za Nigeriju je debitovao prošle godine i zabeležio je već 13 nastupa.

Egvuvekve je pod ugovorom i procenjuje se da košta oko 300.000 evra, što za Zvezdu nije malo, međutim, ima priličan potencijal i "crveno-beli" bi mogli lepo da zarade kad ga budu proidavali, ako sve bude kako treba.

Tijago Alkantara

Španac je prešao iz Barselone u Bajern i pridružio se trofejnom treneru Pepu Gvardioli, kojem je odranije jedan od ljubimaca. Alkantara se dogovorio za četiri godine vernosti za 2,5 miliona evra po sezoni, dok će Katalonci inkasirati lepih 18 miliona, koliko je iznosila otkupna klauzula.

Gubitnik u ovoj priči je Mančester junajted, koji je dugo bio prvi favorit za dovođenje španskog veziste.

Alen Stevanović

Srpski internacionalac i povremeni reprezentativac prešao je iz Torina u Palermo na pozajmicu od godinu dana. Neobično je to što Stevanović putuje u Milano da potpiše dogovor sa klubom sa Sicilije. Prelazak u Palermo teško da je korak napred za Srbina rođenog u Švajcarskoj, budući da su Sicilijanci nedavno ispali iz Serije A i očekuje ih neizvesna borba za povratak u elitu.

Tin Jedvaj

Iako je ranije najavljivano da će 17-godišnji Hrvat u Totenhem, on je završio u Romi. Zdravko Mamić i zagrebački Dinamo ponovo su  lepo zaradili, pet miliona evra. Talentovani defanzivac već je predstavljen u novom klubu.

Roke Santa Kruz

Iskusni Paragvajac (31) postaje i zvanično igrač Malage, gde je prošle sezone igrao kao pozajmljeni igrač Mančester sitija. Ugovor mu je istekao, tako da nema obeštećenja. Očekuje se da će potpisati na jednu sezonu, uz mogućnost produženje za još godinu.

TRAČEVI

Adem Ljajić

Činilo se da će Adem Ljajić iz Fiorentine preći u Milan, ali sve je pokvario Robinjo. Brazilac je trebalo da se vrati u otadžbinu i pojača Santos, koji je nedavno ostao bez Nejmara, novog člana Barselone. Međutim, Robinjovi zahtevi bili su preveliki i, kako stvari sada stoje, on će ostati među "rosonerima", što dolazak Ljajića čini vrlo neizvesnim.

Sa druge strane, pojavljuju se informacije da bi Ljajić u paketu sa crnogorskim reprezentativcem Stevanom Jovetićem mogao da Firencu zameni Mančesterom i obuče dres Sitija.

Uroš Vitas

Kapiten Rada u prošloj sezoni, nadomak je crno-belog dresa. Vitas, koji je u mlađim kategorijama nosio dres Partizana, vrlo verovatno će se vratiti u Humsku. Od početka prelaznog roka "crno-beli" nisu krili želju da vrate mladog defanzivca, ali zapelo je u pregovorima.

Crvena zvezda je bila takođe zainteresovana za Vitasa, ali taj pokušaj nije uspeo i kapiten Rada mogao bi da se pridruži nekadašnjim saigračima Nemanji Kojiću, Predragu Luki i Filipu Malbašiću.

Aleksandar Kolarov

Juventus ne odustaje od defanzivca Mančester sitija i zamenika kapitena reprezentacije Srbije. Italijanski šampion voljan je da plati Mančester sitiju osam miliona evra i mediji na Apeninskom poluostrvu tvde da postoje šanse da "građani" ovog puta pristanu.

Leandro Damijao

Brazilac bi trebalo da dres Internasionala zameni Napolijevim. Damijao (23) je viđen kao naslednik Edinsona Kavanija, koji je nadomak PSŽ-a. Napoli će platiti između 20 i 25 miliona evra za mladog napadača, a promocija se očekuje ovog vikenda u Napulju.

Žulio Cezar

Golman reprezentacije Brazila Žulio Cezar mogao bi da pojača Napoli, a skoro je izvesno da neće ostati u Kvins park rendžersu, koji će naredne sezone igrati u Čempionšipu. Bapoli je iskusnom golmanu ponudio 2,5 miliona evra po sezoni, on traži tri miliona. Ostaje da se vidi ko će pre popustiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA