Islanđani dolaze na megdan Zvezdi!

Golom iz penala u 90. minutu IBV pobedio HB Toršavn na Farskim Ostrvima sa 1:0 i plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope

  • 1

Fudbaleri Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće protiv IBV sa Islanda, pošto je ovaj tim slavio u revanšu protiv HB Toršavna na Farskim Ostrvima sa 1:0. Pobedonosni gol postigao je Arnar Bergson sa penala u 90. minutu.

U prvom meču bilo je 1:1 i malo je delilo Toršavn od plasmana dalje zbog gola u gostima.

Zvezda dosad u skoro 60 godina evropskih kupova nikad nije igrala sa ekipom sa Islanda. Naš tim svakako je favorit, ali svakog protivnika treba shvatiti ozbiljno. Za Islanđane brani Dejvid Džejms (41), bivši golman Liverpula, Mančester sitija, reprezentacije Engleske i još nekoliko klubova. Imaju još petoricu Engleza i jednog igrača iz Ugande.

"Crveno-beli" prvi meč igraju na "Marakani" 18. jula, a revanš je na programu sedam dana kasnije, 25. jula.

U žrebu za treće kolo Beograđani neće biti povlašćeni. Zvezdi je trebalo da dva od tri kluba (Rosenborg, Žilina i Levski) ispadnu da bi bili privilegovani u trećem kolu, ali to se nije desilo. Rosenberg i Žilina ubedljivo su eliminisali svoje rivale, dok je  Levski neočekivano ispao od Irtiša iz Pavlodara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA