MIHAJLOVIĆ: I meni su nudili da prodam finale u Bariju!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije i nekadašnji član Zvezdine ''zlatne generacije'' istakao da je njega zadesila slična sudbina kao i Dejana Savićevića kojem su nudili mito

  • 14

Izjava nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Dejana Savićevića da mu je pre meča sa Olipikom iz Marseja u finalu Kupa evropskih šampiona nuđeno pola miliona maraka da proda utakmicu šokirala je javnost, pogotovo onu zvezdašku. Vrlo brzo su se pojavile sumnje da li su i ostali fudbaleri te generacije bili vrbovani.

Za razliku od Dragiše Binića, koji je u izjavi za Telegraf istakako da njemu niko nije nudio novac, selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović je za Informer potvrdio dejinu priču.

- To što je Dejo rekao je istina. Naravno, nisu nam Francuzi nudili direktno novac već je to učinjeno preko ljudi koje nismo poznavali i koji, vrlo moguće, nisu iz fudbala - rekao je Mihajlović i dodao da nikakav novac nije mogao da ih kupi:

- Ne, ne i ne! Znam da niko nije razmišljao u tom pravcu. Nije bilo tih para zbog kojih bismo prodali utakmicu. Meni lično se slična priča više nikada nije desila. Ni pre ni posle Barija.

Za razliku od selektora ''orlova'' Vladimir Jugović, takođe jedan od članova te ''zlatne generacije'', kao i Miodrag Belodedić su rekli da njima nije bio nuđen novac.

- Ja zaista ne znam ništa o tome. I da je nuđeno, nuđeno je iskusnijim igračima, a ja sam tada bio mlad i zelen. Ako je neko tada to znao zašto nije otišao u policiju i prijavio. To su ozbiljne stvari koje ne zastarevaju - istakao je Jugović za Informer.

Istog mišljenja je i Belodedić koji je za Sportski žurnal istakao da mu nikakav novac nije nuđen, iako ga je Dejo pomenuo kao jednog od fudbalera koje su pokušali da vrbuju.

- Ne sećam se da su mi nudili novac za poraz u Bariju. Moraću da pozovem Deju i pitam ga odakle mu to. Možda je njemu neko nudio, a ja u to vreme bio u holu hotela. Moguće je da su se manipulatori muvali oko mene i Robija jer smo bili cimeri, ali ponudu nisam dobio - rekao je Belodedić koji je dodao da su za uspeh u Bariju nagrađeni premijom od po 30.ooo maraka.

(Telegraf.rs/Informer/Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    12. jul 2013 | 07:30

    A ja se cudim kako je Nole uspeo onako da izgubi pre neki dan .

  • Weber S

    12. jul 2013 | 07:16

    Ja ja, ma i meni su nuduli, al necu da se hvalim.

  • србија

    12. jul 2013 | 07:15

    A zasto bi Binicu neko dao pare da izgubi... Pa taj veze nije imao sa loptom... Samo trcao kao zivotinja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA