Meta Vorld Pis hoće da bude hokejaš

- Idem u penziju i igraću hokej - napisao je na svom Tviter profilu Meta, koji je u novu sezonu hteo da uđe sa novim imenom.

  • 0

Profesionalni život sportista je pred kraj karijere zaista surov, nepredviđen u najmanju ruku. Mogućnost povređivanja je veća, a kako vrhunski sportisti pred kraj "poslovnih" obaveza imaju najveće ugovore onda se i vlasnici klubova odlučuju da im isplate određenu sumu novca kako bi u napravili mesta u takozvanom "seleri kepu".

Ovo se pre svega odnosi na NBA igrače, a poslednji koji je "osetio" surovost kapitalizma je Meta Vorld Pis, 33-godišnji košarkaš koji je pre dve godine kao Ron Artest stigao u Lejkerse. Po slovu ugovora on je u sezoni 2013/14. trebalo da inkasira 14 miliona dolara, a Majk Kupčak, menadžer tima iz LA-a je odlučio da mu isplati 7,7 miliona i vrati "radnu knjižicu".

Željom čelnika Lejkersa koji su ovog leta ostali i bez Dvajta Hauarda Meta Vorld Pis je slobodan igrača, a kako sada stvari stoje on će u košarkašku penziju, ali se neće odreći sporta.

- Idem u penziju i igraću hokej - napisao je na svom Tviter profilu Meta, koji je u novu sezonu hteo da uđe sa novim imenom.

Artest je među Lejkerse došao sa željom da osvoji šampionski prsten. Ona mu se 2010. godine ostvarila, kada je briljirao i sedmom meču finala protiv Bostona. U NBA ligi je od 1999. godine kada je potpisao za Čikago. Osim za "bikove" i Lejkerse igrao je za Indijanu, Sakramento i Hjuston.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA