Radnički doveo reprezentativca Srbije i Marka Marinovića

Posle iskusnog plejmejkera u Kragujevac je stigao i Nikola Kalinić, dojučerašnji član novosadske Vojvodine

  • 1

Odluka Borda ABA lige da pozivnicu iz Novog Sada prosledi u Kragujevac uzrokovala je mnogo užurbaniji rad u svim strukturama Radničkog. Nekoliko dana posle aminovanja da su Kragujevčani opet regularni članovi regionalnog karavana i da će igrati Evrokup Miroslav Muta Nikolić je zasukao rukave i već dogovorio dolazak dvojice košarkaša.

Posle iskusnog plejmejkera Marka Marinovića među "đavole" je stigao i novopečeni reprezentativac Srbije Nikola Kalinić, doskorašnji član Vojvodine.

- Kalinić je igrač koji može da igra dve pozicije - tri i četiri. Dopada mi se takav profil igrača, kako postiže poene, zapao mi je za oko još pre godinu dana, kada nije bio slobodan igrač kao sada. Ima još puno prostora za dalje napredovanje. Biće to dobar član ekipe koju ćemo da afirmišemo kroz ABA ligu i Evrokup. Imaće priliku da se pokaže, a i sasvim dovoljno vremena da se adaptira na Radnički. Podsećam da je pozvan u reprezentaciju, a ima za sobom dobru sezonu u Vojvodini.

Nikolić je predstavio i kako će proticati formiranje sastava za sezonu 2013/2014.

- U prvom talasu pojačanja posvećeni smo domaćim igračima, pa smo tako odlučili da nam prvi izbor bude iskusni Marinović. Biće tu još imena, vagamo da bismo bili potpuno u skladu sa budžetom za novu sezonu. Od starih igrača, u novoj sezoni svoj prostor dobiće takođe reprzentativci: Birčević, Dimić i Jović. To su igrači koji su hteli da ostanu u Radničkom i da nije učesnik ABA lige i Evrokupa. Na takvu odanost, mi u stručnom štabu znamo kako ćemo da uzvratimo - nisu se naigrali do sada kod nas, ali njihovo vreme dolazi. Nestrpljivi su već otišli, ja im želim svako dobro van Kragujevca, na silu nije moguća dobra saradnja - rekao je za sajt kluba Muta Nikolić.

(Telegraf/kkradnicki.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gojko Delic

    13. jul 2013 | 19:10

    Marinovic je veliko pojacanje, pravi vodja i veliki dasa! Puno uspeha djavoli!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA