TRANSFERI & TRAČEVI: Zvezda želi Mrđu dok Babović nije opcija (VIDEO)

Bivši napadač ''crveno - belih'' jedna je od opcija rukovodstva sa ''Marakane'' koje je odlučilo da, ipak, ne ponudi ugovor nekadašnjem plejmejkeru Partizana

  • 1

Da li je u pitanju zatišje pred buru ili je ovo još samo jedan relativno miran dan? Fudbalska pijaca nije bila toliko aktivna 15. dana prelaznog roka, ali daleko od toga da je bila ''mršava''.

U centru srpske fudbalske pažnje svakako su vesti iz Crvene zvezde i Partizana. Dok je aktuelni šampion doveo Petra Grbića, Zvezda je odlučila da ne dovodi Babovića, ali isto tako i da krenu u lov na Dragana Mrđu.

Što se tiče ostatka Evrope Sebastijan Frej je napustio Đenovu i prešao u Bursu, Mikoli i Iličić su napustili Palermo, Vilja i Gomez zvanično promovisani dok je najveće iznenađenje svakako odlazak Valerona iz la Korunje.

Pogledajte TOP 5 transfera i tračeva za ponedeljak 15. jul.

TRANSFERI:

Stefan Babović

Ništa od dolaska nekadašnjeg plejmejkera Partizana u Crvenu zvezdu! Babović, koji je ponikao u klubu čiji je ovekovečeni navijač, nije imao ništa protiv da obuče ''crveno - beli'' dres, ali ''delije'' kao i jedan deo uprave nisu bili za to da doskorašnji fudbaler Saragose pređe na ''Marakanu''.

Petar Grbić

Crnogorski internacionalac, koji je dugo bio na meti Crvene zvezde, prešao je u redove Partizana na jednogodišnju pozajmicu iz Olimpijakosa.

- Imao sam i finansijski jače ponude, ali Partizan je Partizan. Drugi klubovi nisu imali tolike ambicije, a jedan odglavnih razloga da se opredelim za "crno-bele" je i Liga šampiona - rekao je Grbić koji je bio velika želja Dragana Džajića.

Bez obzira što je stigao na vreme da zaigra u prvom evropskom meču Grbić će za tim konkuristati tek za jedno desetak dana. Partizan je takođe napustio i Eliomar koji će narednu sezonu provesti na pozajmici u mađarskom Kečkemetu.

Fabricio Mikoli

Nekadašnji napadač Palerma napustio je Siciliju i potpisao ugovor sa trećeligašem Lećeom gde ćemu u špicu društvo praviti Havijer Ševanton.

Leće očigledno želi da se ekspresno vrati u Seriju B i dovođenje nekadašnjeg člana Benfike, Juventusa, Fiorentine, Peruđe i naravno Palerma svakako je prvi korak ka sprovođenju plana.

Mikoli, čija je vrednost oko milion evra, odigrao je deset mečeva i za nacionalni tim Italije pri čemu je bio strelac dva gola.

Josip Iličić

Ispadanjem iz Serije A polako je krenulo osipanje Palerma. Posle odlaska Mikolija u Leće kofere je spakovao i jedan od najboljih igrača Sicilijanaca prošle sezone Slovenac Josip Iličić.

- Iličić je već igrač Fiorentine -  kratko je prokomentarisao predsednik Palerma Zamparini.

Dolaskom u Fiorentinu Iličić je povećao koloniju igrača sa prostora bivše SFRJ s obzirom da ''ljubičasti'' dres nose Adem Ljajić i Nenad Tomović iz Srbije kao i Crnogorci Stefan Savić, Marko Bakić i Stevan Jovetić.

Huan Karlos Valeron

Legendarni fudbaler Deportiva La Korunje, kluba čiji je dres nosio punih 13 godina, potpisao je jednogodišnji ugovor sa Las Palmasom gde će i završiti karijeru. Međutim, to ne mora da znači da će 38 - godišnji Valeron otići u penziju na kraju sezone s obzirom da ima opciju produžetka ugovora za još jednu godinu.

TRAČEVI:

Dragan Mrđa

Crvena zvezda je krenula u akciju povratka nekadašnjeg učenika na ''Marakanu''. Na sednici Upravnog odbora, koja je održana u ponedeljak, rukovodstvo ''crveno - belih'' donelo je odluku da se Mrđa angažuje kao vredno pojačanje.

S obzirom da je Zvezda deficitarna na poziciji u napadu kao i da je Mrđa slobodan igrač nema sumnje da bi njegov dolazak bio pun pogodak za tim Slaviše Stojanovića.

Sesk Fabregas

Dejvid Mojes je izgleda krenuo u ofanzivnu akciju dovođenja Fabregasa na ''Old Traford''. Kako ostrvski mediji navode Junajte je već posla ponudu Barseloni od 26 miliona funti.

Međutim, ukoliko Barsa odbije prvi napad ''đavoli'' su spremili drugu, znatno poboljšaniju ponudu s obzirom da Mojes očajnički želi da upari Španca sa Robinom Van Persijem.

Maksi Lopez

Izgleda da Paolo Di Kanio ne želi da se u narednoj sezoni susreće sa problemima iz prethodne kada su se ''crne mačke'' grčevito borile za opstanak. Posle dovođenja Đakerinija iz Juventusa Italijan želi da u timu vidi i nekadašnjeg napadača Barselone, a sada Katanije Maksija Lopeza.

Lopez, za čije usluge je zainteresovan i Torino, navodno je već stupio u kontakt sa Sanderlendom, a epilog se očekuje tokom narednih dana.

Hulk

Kako mediji u Rusiji prenose Čelsi je odlučan u nameri da u svoje redove dovede Brazilca Hulka i već je poslao zvaničnu ponudu Zenitu.

Brazilac je u Zenit stigao za 32 miliona iz Porta, ali je očigledno nezadovoljan tretmanom u Rusiji s obzirom da nije bio po volji navijača kao i pojedinih saigrača. na 30 mečeva za ruskog vicešampiona postigao je 11 golova.

Džerdan Šaćiri

Ofanzivni vezista Bajerna Iz Minhena mogao bi posle samo jedne sezone u Minhenu da se preseli na Ostrvo. Kako mediji u Engleskoj prenose menadžer Liverpula Brendan Rodžers zainteresovan je da svoju ekipu osveži dovođenjem reprezentativca Švajcarske, poreklom sa Kosova.

Liverpul je spreman da ponudi 20 miliona funti za talentovanog vezistu koji se i nije nadigrao tokom prethodne sezone, a kako stvari stoje neće ni naredne s obzirom na dolazak Marija Gecea iz Dortmunda. Šaćiri bi trebalo tokom nedelje da se sastane sa trenerom Bavaraca Pepom Gvardiolom kako bi razgovarali o daljim planovima.

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA