MIHAJLOVIĆ: Košarkaše nije briga za Srbiju!

Selektor fudbalera smatra da su u Srbiji izgubljene prave vrednosti i da se onaj ko pokuša da uvede red odmah proglasi ludim, a za košarkaše koji su otkazali učešće u reprezentaciji kaže da ih zanimaju samo lični interesi

  • 10

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović nije iznenađen problemima koje ima njegov kolega iz košarkaške branše Dušan Ivković, koji se suočio sa mnogobrojnim otkazima na pripremama za Evrobasket u Sloveniji. Po Mihajlovićevom viđenju košarkaše zanimaju samo novac i lični interesi, dok su država i reprezentacija manje važni.

- To može samo kod nas da se dešava. Mi smo izgubili nacionalni duh i nestale su sve prave vrednosti, ali to je u ovoj zemlji normalno. Njih danas zanimaju samo novac i lični interesi, ali zemlja ne. Sećam se da smo mi fudbaleri posle ukidanja sankcija sami plaćali put kad smo igrali za reprezentaciju. Umesto da se više voli zemlja, sve ostalo je važnije - izjavio je Mihajlović za "Informer".

Selektor fudbalera smatra da će se sa negativnom praksom nastaviti i da stvari ne mogu da se poprave preko noći.

- Teško da će se bilo šta promeniti, ali o tome moraju da razmišljaju i oni koji se bave selektorskim poslom, oni bi trebalo da pokušaju nešto da promene. Međutim, ovde se neko ko pokuša da uvede red odmah kritikuje i smatra ludim, a treba početi od nekih malih stvari kao što su himna i pravila ponašanja - smatra Mihajlović, koji je otkrio i da je izgladio odnose sa nekadašnjim saigračem iz reprezentacije Draganom Stojkovićem Piksijem, kojeg je optužio da jedno govori njemu, a drugo novinarima.

- Čuo sam se sa Piksijem i izgladili smo nesporazum. Rekao mi je da su mediji pogrešno preneli neke njegove izjave i sad je među nama sve u redu.

Mihajlović čak ne bi imao ništa protiv da ga Stojković nasledi na kormilu državnog tima.

- Ja sam tu dok sam tu, a za posle ćemo videti. Ne znam ko će me naslediti niti doživljavam Piksija kao konkurenciju. Međutim, ima moju podršku i bolje je da dođe on nego neko drugi - zaključio je Mihajlović.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • paja

    16. jul 2013 | 08:11

    volim kad se pojavi clanak o nasem selektoru mihajlovicu,ima tu svasta pametno od njega da se cuje..uveo je red,peva se himna,i odveo reprezentaciju na najnize grane koje niko nije mogao da zamisli..kad je rec o novcu,nije ni on bas gadljiv,volece Srbiju do zadnjeg evrica !!

  • Perikle

    16. jul 2013 | 07:56

    Jeste tako je ali ko si bre ti da komentarises!

  • Nešo

    16. jul 2013 | 09:45

    I tebe nije briga za Srbiju jer da jeste ti bi odavno podneo ostavku . Idi molim te ko Boga !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA