Stanković ide u penziju i sprema spektakl na Marakani!

Trofejni srpski fudbaler želi da se oprosti od reprezentacije u meču protiv Japana, a onda odigra poslednji meč u dresu Crvene zvezde, a idealan protivnik bio bi Inter

  • 6

Dejan Stanković, jedan od najtrofejnijih srpskih fudbalera, planira da se povuče i trenutno u Beogradu trenira i održava formu za oproštajne utakmice koje planira uskoro da organizuje u Srbiji.

Stanković će se od reprezentacije oprostiti u oktobru protiv Japana i tako će sa 103 nastupa postati igrač sa najvećim brojem utakmica u nacinalnom timu, a trenutno je surekorder sa Savom Miloševićem.

Posle toga, Stankovićev plan je da priredi spektakl na "Marakani", kojim bi definitivno završio karijeru i to u dresu Crvene zvezde, u kojoj je počeo, a idealan protivnik u tom meču bio bi Inter, sa kojim je Deki osvojio pregršt trofeja, između ostalih i Ligu šampiona 2010.

Navijači Zvezde nadali su se da bi Stanković mogao da se vrati u klub ophrvan problemima i odigra oproštajnu sezonu u crveno-belom, ali to se, kako stvari sada stoje, neće desiti.

- Bilo bi mi izuzetno drago da vidim Dejana na terenu. Po mom mišljenju on može da odigra još sezonu ili dve na vrhunskom nivou. Međutim, koliko sam shvatio, on održava formu kako bi bio spreman za dve oproštajne utakmice. Jedna će biti u dresu reprezentacije, a druga na "Marakani" - izjavio je Nenad Lalatović, Stankovićev prijatelj i trener Voždovca, a prenele su "Naše novine".

Stanković je tokom vikenda nastupio za Crvenu zvezdu iz Malog Mokrog Luga u prijateljskom meču protiv Voždovca, što je bio prvi meč na krovu tržnog centra u Zaplanjskoj gde je smešten stadion Voždovca.

Iskusni fudbaler ima ponude za nastavak karijere iz SAD i Kine, ali samo ekstra ponuda bi ga navela da promeni odluku o penzionisanju i odigra još koju sezonu, jer je Stankovićeva porodica navikla na Italiju gde mu sinovi idu u školu i ne bi se otiskivali na dalek put bez dobrog razloga.

Nedavno je Stanković izjavio:

- Verujem da ću odigrati još jedan meč u Zvezdi, samo je potrebno da se namesti sve kako treba. Možda će to biti i moja oproštajna utakmica. Videćemo šta će biti narednih meseci.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    16. jul 2013 | 09:28

    lupas momak,jedan je Deki Stankovic!

  • VforV

    16. jul 2013 | 10:44

    Stvarno lupetas! Deki je pravi delija

  • David

    16. jul 2013 | 12:06

    Deki jbg sad si me razočarao. Taj oproštajni meč bi dosta Zvezdi značio finansijski,ali ako već oćeš da završiš karijeru onda to učini u Zvezdi pa makar na pola sezone(6 meseci). Zvezda te je napravila igračinom..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA