ONI SU PONOS SRBIJE: Srpska atletika na pravom putu!

- Takmičari su rezultatima opravdali ono što su obećavali ovih godina i potvrdili ono što im piše na majicama, da su zaista naš ponos - kaže predsednik ASS Veselin Jevrosimović povodom sjajnog uspeha na EP mlađih seniora u Tampereu

  • 0

Povodom sjajnog uspeha srpskih ateletičara na EP za mlađe seniore u Tampereu, gde su Amela Terzić na 1.500 metara i Emir Bekrić na 400 metara sa preponama osvojili zlatne medalje, a Marija Vučenović bronzu u bacanju koplja, Atletski savez Srbije održao je konferenciju za medije u zgradi kompanije "Komtrejd".

Zadovoljstvo postignutim istakao je predsednik ASS Veselin Jevrosimović.

- Ovo je veliki dan za srpsku atletiku, prezadovoljan sam. Dokazali smo da je atletika krenula pravim putem i takmičari su rezultatima opravdali ono što su obećavali ovih godina i potvrdili ono što im piše na majicama, da su zaista ponos Srbije - rekao je Jevrosimović.

Predsednik Atletskog saveza veruje da na predstojećem Svetskom prvenstvu u Moskvi srpski takmičari mogu mnogo.

- Svaki plasman u finale biće uspeh. Naravno, Amela, Emir, Marija i drugi takmičari pokazali su rezultatima da već mogu da konkurišu za medalje. Bitno je da imamo reprezentaciju od koje možemo mnogo da očekujemo. Pre smo imali po nekoliko atletičara, sad ih imamo deset - ocenio je Jevrosimović.

Amela Terzić nas je prva obradovala u Tampereu.

-  Mnogo sam radila na sebi, a izuzetno značajno je i to što je cela reprezentacija disala kao jedno i što smo se bodrili međusobno. Nadam su da ću nastaviti ovim putem i da ću na prvenstvu sveta u Moskvi istrčati što bolje - rekla je Terzićeva.

Emir Bekrić, posle srebra na Evropskom prvenstvu prošle godine, postavio je dva cilja u 2013.

- Moj trener Mirjana Stojanović i ja postavili smo kao zadatak da istrčim 48,50 i da osvojim medalju u Tampereu. Posle pobede na Mediteranskim igrama, ambicije su nam porasle. U Tampereu sam prvi put bio favorit i to nije lako. Svi su želeli da me pobede, ali dokazali smo da možemo da se borimo sa svima - rekao je Emir.

Osvajač bronzane medalje Marija Vučenović nije zadovoljna rezultatom, ali odličje je ipak najbitnije.

- Mogu da kažem da sam bila veliko iznenađenje što se tiče medalje. Nastup mi je bio malo dramatičan, ali oni koji me znaju verovali su u mene. Poslednjim hicem prestigla sam dve Finkinje, koje nisu uspele da uzvrate. Vreme je bilo teško, nepovoljno za bacače, pa rezultat nije onaj koji sam očekivala, ali medalja je medalja - rekla je Marija.

Generalni sekretar ASS Slobodan Branković pozvao je na veću pomoć javnih preduzeća domaćoj atletici.

- Nama ne treba mnogo, otprilike koliko košta jedan stranac u košarci - oko 300.000 evra godišnje.

Na tu temu osvrnuo se i predsednik Jevrosimović.

- Znam sve probeleme atletike otkad sam imao 12 godina. Upoznao sam ih i kao takmičar i sada kao funkcioner. Najvažnije je izgraditi infrastrukturu, a onda rezultati dođu - rekao je Jevrosimović, koji je na kraju podelio atletičarima "Tošiba" tablet računare, a trenerima najnovije "Soni" mobilne telefone.

(A. Čolović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA