REBRAČA: Košarkašima bitnije pare od Srbije!

Nekadašnji centar košarkaške reprezentacije Jugoslavije osuo ''drvlje i kamenje'' po reprezentativcima Srbije koji su zbog raznoraznih izgovora odbili da igraju za nacionalni tim

  • 4

Izjave kapitena košarkaške reprezentacije Srbije Nenada Krstića da mnogi igrači ''leče'' povrede po splavovima i Budvama naišla je na odobrenje i nekadašnjeg centra Jugoslavije Željka Rebrače.

Popularni ''Bananamen'' je, u intervjuu za Blic, istakao da su se današnje vrednosti mnogo promenile i da sadašnje generacije olako ruše što je njegova godinama unazad stvarala.

- Sve što su nasledili, upropastili su, a da nisu toga ni svesni. Na stranu oni koji su zaista povređeni, tu nema problema, ali na one koji nisu ne treba ni trošiti reči. Znam kako razmišljaju - što bi se žrtvovali, možda se i povredili, i posle da ostanemo bez ugovora i novca od kluba. Pritom im verovatno razni savetnici, menadžeri i dobronamernici pune glavu i podržavaju ih. Pare su sve promenile - rekao je Rebrača i dodao:

- Svi jure novac, nema kulta reprezentacije, te pokretačke snage... U suštini, ranije si preko reprezentacije mogao sebi da obezbediš jak ugovor, sada to rade menadžeri umesto njih. Podsetiću da sam ja sam za Beneton potpisao zbog igara u nacionalnom timu.

Nekadašnji centar smatra da rešenja nema ni na vidiku i da je najveći problem što se greške prave u mlađim kategorijama.

- Tu se usađuje taj karakter, voljni momenat, saznanje šta znači taj dres, ali i igrački momenat. Nekada se znalo šta se radi na treningu: šut, kretanje u dribling, prednja i zadnja promena i kraj priče. Sada im crtaju akcije, uče ih po 25 napada napamet. Pa mi smo na pripremama ostajali po sedam-osam sati na treningu, dok nam noge ne otkažu. Znali smo u šest ujutro da dođemo na Kalemegdan i treniramo. Prerano su zaboravili gde su Đorđević, Divac, Paspalj, Danilović i mnogi pre nas doveli srpsku košarku - istakao je Rebrača u intervjuu za Blic.

(Telegraf.rs/Blic)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dare

    16. jul 2013 | 21:56

    Nacija nema pojma ko su uopste ti ljudi koji bi trebali da nas predstavljaju, a za tebe ce care i moji unuci znati! Ako ih budem imao... :D

  • Roki

    16. jul 2013 | 17:23

    Pa to je nova Srbija koja je rasla po Milosevicem pravu i

  • Beogradjanin

    16. jul 2013 | 21:20

    Roki, rokni se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA