BRUKA U JERMENIJI: Partizan jedva iščupao remi protiv Širaka! (VIDEO)

Samo zahvaljujući golmanu Milanu Lukaču, crno-beli se sa gostovanja u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona vraćaju neporaženi. Širak propustio pregršt stopostotnih šansi

  • 14

Fudbaleri Partizana u Gjumriju u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona nisu uspeli da ostvare planiran rezultat i zacrtan cilj, već su u Jermeniji u 92. minutu izvukli 1:1! Gol vredan prolaska u treću rundu dao je Vladimir Volkov.

Međutim, da na golu nije bilo raspoloženog Milana Lukača, koji je odbranio četiri stoprocentne šanse, plasman u 3. rundu bio bi veoma diskutabilan.

Fudbaleri Partizana su delovali anemično, nepokretno i potpuno nezainteresovano, ali su iz dva-tri prekida pokazali da mogu da budu opasni.

Rezultat u Gjurmiju možda i ne bi predstavljao toliki problem pred revanš u Beogradu, ali je ekipa Vuka Rašovića odigrala jako lošu utakmicu, bez prave šanse da se golmanu domaćih napravi posao. Širak je dominirao, u prvom poluvremenu su bili neumoljivi po levoj strani, brzo su se oslobađali lopti, i igrali mnogo skladnije nego rastrzani srpski šampion.

Partizan je faktički pred izlazak na teren ostao bez Ivana Ivanova, jer je Bazel pristao na sve uslove za transfer bugarskog defanzivca, koji i ovako nije želeo da nastupa u Jermeniji.

Najsvetlija tačka u crno-beloj ekipi je bio Milan Lukač, koji je samo u prvom poluvremenu spasio tri stopostotne šanse domaćih. Partner u čuvanju mreže mu je bio Vladimir Volkov koji je par puta intervenisao na vreme.

Logično, odbrana Partizana je bez Ivanova bila vrlo neuigrana, a Širak je koristio da svoje šanse da izgradi opasne kontranapade, najviše preko Diopa i Fofana.

Partizan je bio opasan samo u 37. minutu, posle centaršuta Volkova, ali Predrag Luka loše šutira glavom, što je ujedno bio i jedini šut u okvir gola u prvih 45 minuta.

U nastavku su priliku dobili Brašanac umesto Luke i Marko Šćepovuć umesto Ninkovića. U 47. minutu je Lukač ponovo intervenisao, ali se lopta odbila taman da je David Hakobjan da sa ivice kaznenog visoko pošalje loptu pravo u mrežu.

Marko Šćepović je sa klupe ušao umesto Ninkovića pa je Partizan delovao nešto agresivniji. Kako je meč odmicao, crno-beli su pokušavali da se u finišu domognu gola. I to baš u zaustavnom vrmenu, odlično je odrađena polukontra, lopta je iz dva poteza prešla ceo teren, završila u nogama Volkova koji je iskosa sa leve strane rezantnim udarcem pogodio mrežu nezagrejanog domaćeg golmana.

Revanš je za nedelju dana u Beogradu, a na Vuku Rašoviću je da za to vreme upristoji igru šampiona, koji je favorit u dvomeču sa jermenskim šampionom.

ŠIRAK - PARTIZAN 1:1

strelci: Hakobjan 46. - Volkov 90+2

stadion: Đumri

gledalaca:

sudija: Kristof Mencl

žuti karton: Marković (45.)

ŠIRAK: Harutjunjan - Kadio, Kjere, Hovhanisjank, Davtjan - Hakobjan (68. Apau), Aleksanjan, Muradjan, Diop - Fofana, Barikjan (Odijambo 61.).

PARTIZAN: Lukač - Aksentijević, Volkov, Ostojić, Stanković - Marković, Ilić (Malbašić 76.), Jojić - Luka (Brašanac 46.), Ninković (Šćepović 46.), Kojić.

TOK MEČA

8. min - Prvi korner za Partizan... Izveo ga je Ninković. Ništa... Do 8. minuta na dobrom terenu, na 30 stepeni igrači se uglavnom grupišu na sredini, bez prilika,

11. min -  Crno-beli su u "cugu" izveli dva kornera. Bez promene rezultata.

25. min - Prvi šut u okvir gola izveli su domaći fudbaleri, ali je preambiciozni pokušaj sa 27-28 metara golman Lukač mirno zaustavio.

27. min - Prvi šut crno-belih ka golu jermenskog prvaka sa 30-tak metara uputio je Marković. Međutim, lopta je otišla na južnu tribinu, udaljenu od gol-aut linije malo više od 30 metara.

30. min - Domaći igrači igraju prilično brzo i ne petljaju sa loptom. Širak je za sada bolji tim...

33. min - NEVEROVATNO! Tri više nego stopostotne prilike propustio je Diop, koji je u 5 SEKUNDI uspeo da tri puta promaši. Istina, prvo mu je Lukač odbranio, zatim je sa crte loptu izbacio Stanković, da bi na kraju ovaj promašio gol sa 3-4 metra.

37. min - Partizan se probudio... Posle tri promašaja Širaka crno-beli su uspeli da povežu nekoliko dodavanja, a idealan centaršut Volkova sa leve strane Luka sa 6-7  metara, glavom, nije pretvorio u gol.

44. min - Škripi na levoj strani Partizana... Još jedan centaršut s te strane pada na glavu Fofane, koji loptu šalje pored gola.

45. min - Žuti karton za Markovića zbog oštrog starta.

poluvreme

47. min - GOOOOOOOOOL 1:0 za domaće. Lukač je opet odbranio prvi pokušaj, ali je Hakobjan u drugom bio precizan.

53. min - Prva prilika za izabranike trenera Vuka Rašovića... Gužva u domaćem šesnaestercu, a od mora nogu lopta nije mogla da dođe do gola Jermena

64. min - Lukač ponovo spašava crno-bele! "Jedan-na-jedan" za sada nije izgubio.

83. min - Vojislav Stanković, posle dobrog centaršuta, pogađa golmana domaćih, koji se više "branio" nego što je pokušao da brani jak udarac glavom

92. min - GOOOOOOOOOL 1:1 Volkov! Prva prava akcija Partizana. Brza i precizna akcija završena je na najbolji mogući način. Pogodtkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA