KOPA LIBERTADORES: Ronaldinja gađali kamenjem, Olimpija nadomak trofeja! (VIDEO)

Fudbaleri Olimpije iz Asunsiona na domaćem terenu savladali sa 2:0 Atletiko Mineiro u prvom finalnom meču i stekli lepu prednost pred revanš

  • 0

Fudbaleri paragvajske Olimpije iz Asunsiona savladali su na domaćem terenu brazilski Atletiko Mineiro sa 2:0 u prvom finalnom meču Kopa libertadores i stekli veliku prednost pred revanš koji će se igrati u Belo Horizonteu 24. jula.

Domaćini su imali dosta sreće jer je već u šestom minutu poništen gol Atletika, zbog navodnog ofsajda strelca Dijega Tardelija, iako se činilo da je on bio u liniji sa defanzivcem Olimpije. Takođe, blistao je golman paragvajske ekipe Urugvajac Martin Silva, sa nekoliko odličnih intervencija.

Olimpija je povela u 22. minutu šutem Alehandra Silve sa ivice šesnaesterca, a posle dobrog prodora lopta se od stative odbila u mrežu. Silva se previše radovao, skinuo je dres, zbog čega je dobio žuti karton, pa neće moći da igra u revanšu.

Gosti su posle primljenog gola zaigrali angažovanije i dominirali do kraja prvog i početkom drugog poluvremena, uprkos vrlo slaboj igri  Ronaldinja, koji je zamenjen u 65. minutu, a videlo se da mu to nije po volji. U prvom poluvremenu dok je nekadašnji najbolji fudbaler sveta pokušavao da izvede korner navijači Olimpije počeli su da bacaju kamenje i flaše. Ronaldinjo se požalio sudiji, a fudbaleri Olimpije pomogli su da se navijači smire i meč normalno nastavi.

Završnica meča pripala je Olimpiji, Fredi Bareiro propustio je veliku šansu da duplira vođstvo domaćina u 82. minutu, sa svega nekoliko metara. U 90. minutu defanzivac Atletika Ričarlison dobio je drugi žuti karton i brazilski tim ostao je sa igračem manje.

Iako nije preostalo mnogo vremena, fudbaleri Olimpije zaigrali su ofanzivnije i prelepim golom Vilsona Pitonija iz slobodnog udarca sa nekih dvadesetak metara stigli do 2:0 na oduševljenje prepunog stadiona na kojem je bilo oko 40.000 gledalaca. Golu Olimpije pripomogao je i jedan defanzivac Atletika koji je u pokušaju da loptu zahvati glavom onemogućio svog golmana da valjano interveniše.

Pred Ronaldinjom i saigračima sada je težak zadatak da u revanšu nadoknade dva gola prednosti. Međutim, povoljna je okolnost da u finalu ne važi pravilo da je u prednosti tim koji da više golova u gostima. Ukoliko Atletiko u drugom finalnom meču pobedi sa dva gola razlike, igraće se produžeci, a ako ni tada ne padne odluka, izvodiće se penali.

Atletiko Mineiro dosad nije osvajao Kopa libertadores - ovo je prvi put da su stigli do finala, dok je Olimpija dosad triput bila šampion Južne Amerike - 1979, 1990. i 2002, uz poraze u finalima 1960, 1989. i 1991.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA