Ko bi pobedio u utakmici Dudinih i nepozvanih košarkaša?

Procenite da li je izabrani tim Dušana Ivkovića sa Teom, Krstićem, Lučićem, Bjelicom i Nedovićem jači od sastava u kojem bi bili Rakočević, Rašić, Miličić, Radmanović, Raduljica...

  • 10

Kilometre pretrčane na trim-stazama Zvezdare i Kranjske Gore košarkaši Srbije, namerno ne kažemo najbolji, zaboraviće samo ukoliko na Evropskom šampionatu u Sloveniji ostvare želje. Sumorna slika našeg društva, društva u kojem su granice i merila vrednosti odavno nestali, selektoru Dušanu Ivkoviću zadala je problem o kojem, priznaje, nije ni sanjao.

- Nisam ni sanjao kada sam pravio plan i program, da ću na prvom treningu imati 11 igrača! Da bih vodio i odradio nešto meni su potrebne tri petorke, ja nemam ni dve, jer imam pet centara. Da sam mogao da pretpostavim, proširio bih spisak - rekao je Duda dva dana pre polaska na bazične pripreme, spomenuvši da su ga pojedini košarkaši, koji se nisu nalazili na prvobitnom spisku odbili.

Naravno, selektor nije hteo da otkrije imena tih momaka, ali bi možda bilo dobro da jeste. Kritike javnosti bi izdržali, ali bi se, verovatno, na taj način smanjila tenzija oko one "floskule" − ne cene dres sa državnim grbom.

Sa druge strane, svako ima pravo na svoje mišljenje i odluku, ali je zaista zanimljivo videti tim u kojem bi bili igrači kojih na spisku ili planu Dude Ivkovića nema. Opet, iskusni stručnjak imenovan je da predvodi tim Srbije i njegovo je pravo da pozove igrače za koje on smatra da se uklapaju u njegovu viziju.

Konačno, da li je izabrani tim bolji od sastava u kojem bi bili Rašić, Rakočević, Raduljica, Perović, Radmanović, Miličić, Stanojević, Tepić, Paunić, Raković, Dragović, Aleksandrov...

Lista s imenima košarkaša koje smo pomenuli nije konačna, ali valja pomenuti da je broj onih koji neće igrati na Evropskom prvenstvu izgleda veliki. Lekarska komisija je "aminovala" povrede Duška Savanovića, Zorana Ercega, Novice Veličkovića. Vladimir Micov se pojavio na prozivci, ali je odmah napustio bazu. Milan Mačvan se, recimo, nije ni javio...

Povređen je i Miloš Teodosić, ne tako davno najbolji košarkaš Evrope. Zglob boli i Nemanju Nedovića, dok izvesnih problema ima Stefan Marković.

No, nije Srbija jedina selekcija koja ima ovakvih problema. Znatno oslabljene biće i Slovenija, Španija i Francuska, pa će biti zanimljivo videti kako će se završiti predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan051212

    20. jul 2013 | 21:19

    Naravno da bi pobedio ovaj sto vodi Duda sada samo mi nije jasno ko je tako pametan stavio Pavlovica na spisak kad nikad nije odigrao nijednu utakmicu za reprezentaciju Srbije...? Drugo ovi sto ste naveli su svi vec jako istroseni povredjeni i polupenzioneri da se ne lazemo!

  • Somi

    20. jul 2013 | 23:39

    Odkud milicic tu? Krstic je za njega doktor magistar.

  • miljan

    20. jul 2013 | 20:00

    posaljite ove srebrene sa sveckog sigurnoce osvojiti zlato

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA