BURNO U LJUTICE BOGDANA: Koliko će Zvezdu koštati njena ovogodišnja pojačanja?

Ninković košta 280.000, Rakić 100, a Pečnik 225.000 evra po sezoni, dok će za Kovačevića izdvojiti 85, a za Mijailovića 180.000 evra, bez bonusa i dodatnih prihoda

  • 1

Uprava kluba iz Ljutice Bogdana 1a, iako sa svih strana pritisnuta ogromnim finansijskim problemima, uspela je, bar do sada, da sasvim pristojno uradi (čitaj: uredi) tim. Svi igrači koji su stigli na "Marakanu" dovedeni su kao pojačanja za pozicije na kojima je "škripalo".

Istina, i dalje se ne zna koja će dvojica biti dovedena kao alternative za poziciju štopera. U stvari, Peruanac Arauho će u Beogradu biti u nedelju, pošto mu je dozvoljeno da se od zemljaka oprosti na derbiju. Zvanično, u Crvenu zvezdu su stigli Nikola Mijailović, Miloš Ninković, Đorđe Rakić, Nejc Pečnik i Aleksandar Kovačević, dok su iz juniora "potpisani" Karaklajić i Lazić.

Portal redstarbelgrade.info potrudio se da pojasni, zbog oprečnih informacija koje se pojavljuju u medijima, kako je ko i za koliko došao u Zvezdu. No, nisu se tu zaustavili, već su percipirali i koliko će para "crveno-beli" dobiti onda kada ovi odu.

MILOŠ NINKOVIĆ

Menadžeri Miloša Ninkovića dobiće 120.000 evra na ime "čistih papira", jer je Miloš došao kao slobodan igrač, dok će Milošu pripasti 280.000 evra po sezoni i 50 odsto od eventualnog transfera iz Crvene zvezde za svaku sumu iznad 600.000 evra. Preciznije, ukoliko Milošev transfer bude iznosio 1.000.000 evra, Crvenoj zvezdi će pripasti 600.000 evra i 50 odsto od preostalih 400.000 evra. Kako saznajemo, Miloš će u Crvenoj zvezdi ostati i naredne sezone, ukoliko Zvezda uzme titulu ili ukoliko njegovi saigrači budu redovno isplaćivani.

U realizaciji ovog transfera učestvovali su u tandemu potpredsednici Slaviša Kokeza, koji je radio na sportkom delu dogovora sa Milošem i Nebojša Čović, koji je zatvorio finansisjku konstrukciju uz asistenciju zamenika generalnog sekretara Stefana Pantovića.

NIKOLA MIJAILOVIĆ

Povratnik u dres "crveno-belih" Nikola Mijailović stigao je kako bi "popunio" prazninu na levoj strani, a što je najvažnije transfer nije koštao ništa. Nikola je došao kao slobodan igrača, a na blagajni "Marakane" bi trebalo da za godinu dana inkasira 180.000 evra bez bonusa. Što je najvažnije, eventualni odlazak u inostranstvo Zvezdi bi doneo 100 odsto iznosa transfera.

ĐORĐE RAKIĆ

Prvi igrač koji je stigao bio je Đorđe Rakić. Nažalost, on se neće naigrati zbog teške povrede. I on je došao za džabe, a po slovu ugovora zaradiće 100.000 po sezoni, ali i 15 odsto od transfera u inostranstvo. Zvezdi će pripasti 85 odsto.

ALEKSANDAR KOVAČEVIĆ

Još jedan povratnik Zvezdu je koštao 85.000 evra i velikih 40 odsto od sledeće prodaje. Pomenutu sumu dobija subotički Spartak, dok će on mesečno dobijati 5.000 evra. Međutim, kako portal redstarbelgrade.info piše, "crveno-beli" su mogli i bolje da prođu, pošto je prva "kombinacija" bila 160.000 evra Spartaku i 20 odsto od prodaje.

NEJC PEČNIK

Posle Marka Elsnera, Milenka Aćimovića, Mirnes Šišić, Zvezda je dovela još jednog Slovenca Nejca Pečnika. Simpatizeri "crveno-belih" nadaju se da će Nejc biti u rangu prve dvojice, a ne Mirnesa, koji je, podsetimo, odigrao tek nekoliko minuta. Pečnik je došao kao slobodan igrač, a zarađivaće 225.000 evra po sezoni. Pečnik je odbio ponudu iz Kine, a kada ode Zvezda će inkasirati 85 odsto od ukupnog iznosa.

Konačno, dvojica momaka koja su avanzovala iz juniorskog pogona su Karaklajić i Lazić. Prvi je potpisao na tri godine i ukupno će dobiti 150.000 evra, po formuli 40.000 za prvu, 50 za drugu i 60 za treću. Lazić je mnogo jeftiniji i po godini će dobijati 15.000 evra.

Obojica imaju klauzule po kojima će menadžer dobiti 10 odsto ili od sledećeg kluba ili od Zvezde.

(Telegraf / Izvor: redstarbelgrade.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA