Rubin prejak za borbenu Jagodinu! Vojvodina slavila sa igračem manje!

Posle velike borbe jagodinska ekipa ipak nije uspela da izvuče remi protiv favorizovanog ruskog tima u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

  • 0

Na Gradskom stadionu u Jagodini, u utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, domaća ekipa nije uspela da izbegne poraz od favorizovanog Rubina iz Kazanja. Već u prvih 20 minuta ruska ekipa je imala prednost od dva gola, ali su borbeni Jagodinci na kraju izborili častan poraz od 2:3.

Uvodni minuti meča prošli su bez prilika za gol, ali u 12. minutu Prudnjikov prvu šansu svoje ekipe uspešno koristi za 1:0.

Novi šok za Jagodince dogodio se u 21. minutu, kada je Izraelac Načo duplirao prednost.

Rezultat od 2:0 održao se do kraja prvog poluvremena, ali opšti utisak posle drugog gola bio je da je utakmica možda već rešena.

Međutim, Jagodina se nije predavala. Bolje su igrali u drugom poluvremenu, a Dario Damjanović u 72. minutu nakon jednog centaršuta šalje loptu u ugao gola i smanjuje prednost gostiju na 1:2.

Rubin posle kontre ponovo povećava prednost golom Rondona u 87. minutu i tada se su se izgubile sve nade za izjednačenje.

Ipak Jagodina se borila i u nadoknadi vremena. Nakon centaršuta Projića sa leve strane, Damjanović udarcem glavom pogađa stativu, a na odbijenu loptu natrčava Lepović,  koji ju je prosledio u mrežu za konačnih 2:3.

Jagodina: Đuričić, Dukić, Tomić, Mihajlović, El Monir, Gogić, Damjanović, Cvetković, Đurić, Lepović, Hadžibulić.

Rubin: Ružikov, Kuzmin, Navas, Markano, Ansaldi, M'Vila, Natho, Kulik, Jeremenko, Prudnjikov, Rondon.

Revanš ove dve ekipe igra se za nedelju dana u Kazanju.

VOJVODINA SA IGRAČEM MANJE SLAVILA PROTIV HONVEDA!

Ekipa Vojvodine je na svom stadionu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope savladala mađarsku ekipu Honveda rezultatom 2:0. Novosadska ekipa je samo minut nakon prvog gola igrala sa igračem manje, ali to je nije sprečilo da u drugom poluvremenu postigne još jedan.

Vojvodina je konkretnije počela meč i već u 19. minutu povela. Nakon kornera sa desne strane za domaću ekipu najviši u skoku bio je Trajković, koji udarcem glavom šalje loptu u mrežu.

Samo minut kasnije, na bes svih navijača Vojvodine, fudbaler Bojan Nastić dobija crveni karton nakon klizećeg starta na svojoj polovini.

Trener Marko Nikolić morao je da reaguje izmenom, Škuletić je napustio teren, a u igri je novajlija Barić.

Novosađani su i pored igrača manje u svojim redovima bili bolji protivnik, pa u 70. minutu dobra igra dovodi do rezultata. Nakon faula nad Oumarom u kaznenom prostoru gostiju, sudija pokazuje na belu tačku. Penal je uspešno izveo Stojan Vranješ za konačnih 2:0.

Vojvodina: Delač, Nastić, Trajković, Đurić, Vulićević, Vranješ, Radoja, Poletanović, Alivodić, Škuletić (Barić od 26), Oumaru.

Honved: Kemenješ, Barat, Ignjatovič, Lovrić, Alkibijade, Nađ, Hidi, Večei, Testardi, Holender, Živanović.

Revanš se igra u Mađarskoj za nedelju dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA