Morati prodaje Inter za 300 miliona evra!

Vlasnik trofejnog italijanskog kluba postigao načelan dogovor sa biznismenom iz Indonezije Erikom Tohirom da ustupi 75 odsto akcija "neroazura"

  • 0

Vlasnik Intera Masimo Morati dogovorio je prodaju većinskog udela u klubu sa indonežanskim biznismenom Erikom Tohirom, piše Gazeta delo sport.

Posle višemesečnih pregovora očekuje se konačni dogovor već tokom vikenda. Tohir će za 75 odsto akcija platiti 300 miliona evra, sporno je samo da li odmah ili do kraja godine.

Morati ne namerava, uprkos prodaji, da u potpunosti prepusti uzde 43-godišnjem Indonežaninu, želja predsednika Intera je da ostane na toj funkciji i da to ne bude samo protokolarno, vać da svojim iskustvom pomogne novom gazdi.

Masimo Morati preuzeo je Inter 1995. i imao je trnovit put do vrha, kako u Italiji tako i u Evropi, tek od afere "Kalčopoli" krenulo mu je nabolje, kada je osvojio pet uzastopnih titula u Seriji A i, što je najvažnije, Ligu šampiona 2010, kada su "neroazuri" postali prvi italijanski tim osvajač triple krune.

Inter je u Masimovoj eri osvojio i kup UEFA 1998, Svetsko prvenstvo za Klubove 2010. i četiri puta je osvajao Kup Italije. Masimo Morati je sin Anđela Moratija, koji je bio predsednik Intera u najuspešnijem periodu kluba, kada je ekipu sa klupe predvodio čuveni Helenio Herera tokom šezdesetih godina prošlog veka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA