TEŠKO PARTIZANU: Sve o Slovanu i Ludogorecu (VIDEO)

Posle Širaka, šampion Srbije neće imati nimalo lak zadatak protiv slovačkog ili bugarskog šampiona

  • 4

Kuglice nisu bile naklonjene Partizanu u Nionu prilikom žreba za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Crno-beli" bi trebalo što pre da se uzmu u pamet i da posle 1:1 protiv Širaka u Jermeniji pripreme mnogo bolju igru u revanšu, a još bolju protiv narednog rivala − Slovana ili Ludogoreca. Šampion Slovačke je u prvom meču savladao bugarskog rivala rezultatom 2:1.

U Srbiji se dobro sećaju Slovana, pogotovo navijači Crvene zvezde. U kvalfikacijama za Ligu Evrope, slovački klub je nadigrao "crveno-bele" na dva meča (2:1, 1:1), a pažnju Evropljana su "belasi" zavredili kada su iz kvalifikacija eliminisali veliku Romu. Slovan je jedni tim iz svoje zemlje koji ima evropski trofej, Kup pobednika kupova 1969, kada je u finalu u Bazelu savladao slavnu Barselonu sa 3:2.

U klubu iz Bratislave igraju dvojica srpskih igrača, ofanzivni vezni Marko Milinković i Miloš Josimov, a Vuk Rašović će morati posebno da spremi taktiku za zaustavljanje desnog beka Mamadua Bagajokoa. Argentinac Gorosito je ustaljen u odbrani. Ostatak čine uglavnom slovački fudbaleri, od kojih su najzvučniji Zofčak, Grendel, ali i Čeh Kladrubski.

Klub sa severa Bugarske, konkretnije iz grada Razgrada, Ludogorec je dve godine zaredom prvak Bugarske. Za njihov uspeh je najzaslužniji biznismen Kiril Domušijev, koji je stabilizovao klub koji je osvojio Drugu ligu, zaslužio plasman u prvu. Od tada Ludogerec krči svoj put uspeha, a minule sezone je Levskom preuzeo titulu bukvalno u finišu prvenstva.

Ova ekipa obliluje strancima: na "Tehelnju" kapaciteta 30.000 mesta, nebeskoplave dresove su zadužila čak petorica Brazilaca, dvojica Portugalaca, Francuz, Španac, Kolumbijac, Holanđanin, Finac. Svestan da njegov klub može i dalje da pomera granice, vlasnik Domušijev doveo je još jednog Brazilca, koji se zove, ni manje ni više nego Mišel Platini. Njegovi sunarodnici i saigrači su Žunjino, Marselino, Žunior i Čoko. Na golu se i dalje nalazi golman srpskog porekla Ivan Čvorović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marinko

    19. jul 2013 | 16:39

    Bugari prolaze Slovan i biće jako teško Partizanu. A što se tiče Slovana i pobede nad Zvezdom od pre par godina,realno kada se pogleda,tada se Slovan provukao. Partizanu bi bilo odlično da prođe Slovan,ali šanse za to su minimalne.

  • marko

    19. jul 2013 | 19:50

    kup kupova 1969.. pa i zvezdana ima 1991 pa ne moze ni sevojno da pobedi nezna sta je evropa jos malo 10 godina :D

  • realan

    19. jul 2013 | 19:35

    kada ZVEZDA igra sa SLovanom onda su oni slabici, ne znaju ništa i to u LE, a sada kada nk partizan igra, onda je teško !??? Pa dokle više tog nejednakog novinarstva !? Kako vas nije sramota !? Oni igraju nerešeno sa nekim indijancima iz Jermenije , i onda naslov "izbegli bruku " !!! Zvezda pobedi sa 4:3 Naftan a svi novinari ( verovatno plaćeni od nekoga ) pišu kako je to sramota !???? Ajde sada da nam objasne !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA