ZVEZDI OPUŠTENO: Sve o Černomorecu i Dačiji (VIDEO)

Predstavljamo moguće rivale "crveno-belih" u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope: ukrajinska "zlatna sredina" i moldavski anonimusi

  • 1

Crvena zvezda je imala mnogo više sreće tokom žreba narednog protivnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od Partizana, koji je na putu ka Ligi šampiona.

U pohodu na drugo najkvalitetnije klupsko takmičenje u Evropi, Zvezda ima povoljniji rezultat i sa dva gola prednosti protiv Vestmaneje želi da počne sa pripremom taktike za Černomorec ili Dačiju.

Ukrajinci na revanš putuju sa istom zalihom kao "crveno-beli" (2:0).

"Mornari" iz grada na obali Crnog mora Odese su prethodnu sezonu završili na šestom mestu, a poraženi su u finalu kupa od šampiona Šahtjora 3:0, što im je donelo evroscenu. Od 2000. godine, fudbaleri Černomoreca su jednom uspeli da se domognu drugog kola kvalifikacija za tadašnji Kup UEFA: u sezoni 2006-2007, "mornari" su prošli Vislu, a potom ih je izbacio izraelski Tel Aviv. Ukrajinski šampionat samo što je počeo, a Černomorec je trenutno sedmi na tabeli posle prve utakmice, na kojoj je remizirao sa Sevatopoljem 1:1. Ekipu sa klupe predvodi Roman Gigorčuk, a kapitensku traku nosi Simitro Bezotosnji.

Kapacitet stadiona je nešto više od 33.ooo mesta. Predvode zlatnu sredinu ukrajinske Premijer lige, jer su prethodnih godina uglavnom bili baš na sredini tabele.

Ekipa Slaviše Stojanovića će morati posebno da obrati pažnju na Franka Đe Đeđu iz Obale Slonovače, koji je nakupio lepo iskustvo u francuskim jakim ekipama, a iz veznog reda često ume da skrene u napad, gde se pridružujue Sergeju Samodinu, nekadašnjem igraču CSKA. Ovaj napadač je i bio jedan od strelaca na prvom meču protiv Dačije, a drugi gol postigao je Aleksej Antnov, pojačanje iz Dnjipra.

Anonimnja moldavska Dačija je prethodnu sezonu završila kao drugoplasirana, i u Evropi je gotovo anonimna. Klub je osnovan 1999. godine. Ekipa je pet puta učestvovala u kvalfikacijama za Ligu Evrope, ali nikada nije dospela u grupnu fazu. Pre dve sezone okušali su se u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ekipa se uglavnom sastoji od domaćih fudbalera, osim ruskog napadača Vasila Pavlova, veziste Adama Guire iz Burkine Faso, i Nigerijca Jude Ogada u defanzivi i Ukrajinac Maksima Lapušenka i Jurija Ševela.

Opšti je utisak da će, ukoliko očekivano Černomorec prođe Dačiju, Zvezda moći da joj se suprotstavi, imajući u vidu da do tog dvomeča Stojanović može da popravi još neke kritične tačke u igri svoje ekipe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA