TRANSFERI & TRAČEVI: Zvezda dovela Jokića iz Partizana, Janković u Veroni! (VIDEO)

Doskorašnji kapiten kadetske ekipe ''crno-belih'' novi je član kluba sa ''Marakane''. Srpski internacionalac Boško Janković potpisao je dvogodićnji ugovor sa novim članom Serije A

  • 1

Transferi i tračevi vezani za 19. dan prelaznog roka polako su pali u senku događaja koji je iznenadio fudbalsku javnost, a to je povlačenje Tita Vilanove sa mesta trenera Barselone zbog, kako su u katalonskom klubu naveli, povratka opake bolesti sa kojom se Tito već duže vreme bori.

Međutim, osim neočekivanog prelaska Milana Jokića iz Crvene zvezde u Partizan, kao i Markinjosa u PSŽ iz Rome, svi ostali transferi nisu napravili neki preterani ''bum'' s obzirom na to da je transfer Jankovića u Veronu odavno gotova stvar.

Treba dodati i zanimljivu pretnju vlasnika ''svetaca'' da će aktivirati otkupnu klauzulu od 250 miliona za Lea Mesija, ukoliko se Barselona ne okane Tijaga Silve.

TRANSFERI:

Milan Jokić

Doskorašnji vezista kadeta Partizana promenio je klupske boje i potpisao četverogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Jokić je prošao skoro sve mlađe kategorije ''crno-belih'' kao i reprezentacije Srbije, a odnedavno je priključen i prvom timu. Igra na poziciji zadnjeg veznog, ali može dobro da pokrije i ostala mesta.

Boško Janković

Kao što se i očekivalo, Janković je napustio Đenovu i potpisao dvogodišnji ugovor sa novim članom Serije A Helas Veronom. Zvanično predstavljanje srpskog internacionalca zakazano je za subotu.

Janković je karijeru počeo u Zvezdi, da bi preko Majorke i Palerma 2008. godine stigao u Đenovu.

Robinjo

Iako je već jednom nogom bio na izlaznim vratima Milana, Brazilac Robinjo je, ipak, ostao u klubu i produžio ugovor za još dve godine. Robinjo je na ''San Siro'' stigao 2010. godine iz Santosa mada nije opravdao očekivanja onako kako se od njega očekivalo.

 Markinjos

Sada je i zvanično! Doskorašnji defanzivac Rome, Brazilac Markinjos, potpisao je petogodišnji ugovor sa PSŽ-om. Problemi koje je Brazilac imao tokom medicinskih pregleda, gde su mu ustanovljene neke anomalije, očigledno nisu teže prirode i Markinjos je postao fudbaler aktuelnog šampiona Francuske.

Fabinjo

Doskorašnji desni bek Reala iz Madrida novi je član Monaka. Brazilac je prethodnu sezonu igrao u Rio Aveu kao pozajmljen igrač, a među ''kneževe'' je takođe stigao na pozajmicu uz opciju otkupa ugovora ukoliko zadovolji.

TRAČEVI:

Miloš Krasić

Nekadašnji reprezentativac Srbije nalazi se u nemilosti Fenerbahčea, koji takođe očajnički želi da ga proda. U nedavnoj anketi na temu koji igrač bi trebalo da napusti Fener, čak 41 odsto navijača glasalo je za Krasića što je dovoljni pokazatelj da nema šta više da traži u Istanbulu. Kao jedna od zainteresovanih strana pominje se italijanska Đenova, koja želi da nadomesti odlazak Boška Jankovića u Veronu.

Međutim, pitanje je da li će Italijani hteti da plate sedam miliona za Krasića, ali je najrealnija opcija dolazak na jednogodišnju pozajmicu.

Zlatan Ibrahimović

Poznato je veliko nezadovoljstvo Šveđanina zbog dolaska Edinsona Kavanija u PSŽ i svi su izgledi da će Zlatan naposletku napustiti ''svece''. Iako se u prvi mah činilo da će Ibrahimović krenuti stopama doskorašnjeg šefa Karla Anćelotija i preći u Real iz Madrida, izgleda da je na pomolu veliki obrt i da će gorostasni napadač, prema navodima italijanskih medija, potpisati za Napoli.

Huan Mata

Izgleda da španski reprezentativac nije po meri novog menadžera Žozea Murinja s obzirom na to da ''Specijalni'' traži način da ga se ''otarasi''. Posle ponude za Vejna Runija koja je iznosila 11 miliona plus Španac očigledno je da Murinjo nije ljubitelj Matinih igara. To će prema navodima engleskih medija pokušati da iskoristi Arsen Venger i privoli vezistu da pređe u Arsenal.

Julijan Dreksler

Mladi nemački fudbaler izjavom da bi se uklopio u igru Borusije uzdrmao nemačku fudbalsku javnost. Iako je pre samo nekoliko dana istakao da mu novac nije bitan i da voli Šalke izgleda da se Dreksler, kojeg Dortmund očajnički želi da dovede, donekle predomislio.

- Vodeći se sportskim rezonima, verujem da bi se savršeno uklopio u igru Borusiju. I ne vidim šta je to toliko strašno. I mi smo uradili istu stvar ovog leta kada smo im uzeli Felipea Santanu - izjavio je ofanzivni vezista Šalkea.

Lionel Mesi & Tijago Silva

Zanimljiva stvar dolazi nam iz Francuske. Barselona očajnički želi da dovede Tijaga Silvu na ''Nou Kamp'' i spremni su čak da aktiviraju i otkupnu klauzulu. To je svakako naljutilo vlasnika ''svetaca'' El Kelaifija koji je, ukoliko se Barsa ne odrekne Silve, aktivirati klauzulu od 250 miliona evra za Lionela Mesija.

- Ako Barselona plati otkupnu klauzulu iz Tijagovog ugovora, onda ću ja platiti klauzulu Lionela Mesija - rekao je El-Kelaifi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mik

    20. jul 2013 | 10:11

    Zlatan je još jednom pokazao koliki je kompleksaš i nečovek. Čim je došao neko ko može da mu pomuti slavu u klubu,on odmah hoće da pali. Odličan igrač,ali džaba mu to kada svuda kvali atmosferu u timu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA