LJUBICA KECMAN, ODBOJKAŠICA ZVEZDE: Jedva čekam večiti derbi!

Igračica "crveno-belih" priznala je da je strahovala da će u neizvesnom finalu plej-ofa Spartak preuzeti titulu šampiona Srbije i smatra da će ženski odbojkaški večiti derbi od naredne sezone biti praznik za tribine pune navijača

  • 11

Ljubica Kecman jedna je od najzaslužnijih odbojkašica Crvene zvezde za osvajanje oba trofeja na domaćoj sceni ove sezone. Iako dosta podmlađen Ljubica veruje da tim može da ponovi uspeh od ove godine uz napomenu da je posebno raduje što će napokon igrati večiti derbi, jer je Partizan oformio žensku ekipu .

- Iskreno, jesmo se nadale ali nismo očekivale jer smo znale da ćemo imati nikad ujednačeniju ligu i da u nju ulazimo dosta podmlađene. Sa ove distance kada se pogleda cela sezona, nije bilo ni malo lako i veliki je uspeh što smo osvojili oba trofeja - rekla je Kecman za časopis "Zvezda Srbija."

Posle dominacije u nacionalnom Kupu, finale plej-ofa je u jednom trenutku delovalo izgubljeno.

- Kup smo zaista izvanredno odigrale a i regularni deo lige nam je jako dobro išao ako izuzmemo početni poraz od Jedinstva iz Užica. Ubedljivu prvu poziciju na tabeli opravdali smo u četvrtfinalu i polufinalu gde smo lako i ubedljivo prošle a onda je na red došlo finale i meč sa Spartakom. Nije krenulo dobro, gubili smo sa 2:1 i Spartak je na svom terenu imao šansu za titulu. Ipak mi smo uspele da izjednačimo i osvojimo trofej u majstorici na našem terenu.

- Iskreno ću vam reći da se jesmo malo uplašile poraza i ujedno gubljenja titule. One su pokazale da su sjajna ekipa, a kada smo izašle na parket sačekao nas je veliki broj njihovih navijača. Međutim konsolidovale smo se, i ubedljivo pobedile. U tom četvrtom meču smo po mom mišljenju pokazale snagu i karakter naše ekipe.

Kada je reč o evropskim takmičenjima, Kecman objašnjava da je iskustvo preko potrebno.

- Jako je teško igrati kada su sa druge strane mreže igračice koje su vam bile idoli kada ste počinjale da trenirate. Evropske ekipe su sastavljene od mnogo iskusnijih odbojkašica koje imaju apsolutnu slobodu u svakom momentu dok se mi u nekim odlučujućim trenucima jednostavno stegnemo. Imali smo šansu u prvom kolu protiv Lokomotive iz Bakua, vodile sa 2:1 u setovima ali onda kao da smo se uplašile pobede i izgubile smo na kraju u taj breku. Posle tog meča njihova najbolja igračica je priznala da su nas dobile samo na iskustvo. Verujte mi, imamo snage da igramo sa tim ekipama po deset setova ali nas naša mladost i neiskustvo u odlučujućim momentima sputava da postignemo uspeh. Bilo kako bilo, svaka ta utakmica je nesporno velika škola za nas.

Sledeće sezone i Partizan ima žensku ekipu.

- Od ranog detinjstva pratim sport i večite derbije i naravno da sam i ja želela da jednog dana igram jedan takav meč. Sledeće sezone, napokon dobijamo večitog rivala i u našoj konkurenciji i mogu da vam kažem da se nadam da će to zaista biti praznik uz tribine pune navijača. Sve starije saigračice iz reprezentacije koje su sada u inostranstvu nam zavide jer one nažalost nisu imale priliku da igraju mečeve između Crvene zvezde i Partizana dok su nastupale u domaćoj ligi.

Mogu li odbojkašice Crvene zvezde da ponove ovosezonski uspeh i naredne godine?

- Odlazi nam nažalost Ana Bjelica koja je bila pravi vođa ovog tima u svakom smislu te reči ali mislim da će ova ekipa koja ostaje uz nekoliko pojačanja moći da odigra sledeće godine na zavidnom nivou. Neće biti lako, svi žele da pobede Crvenu zvezdu ali se nadam i iskreno očekujem da možemo da odbranimo titule naredne sezone.

Koliko atmosfera koju na nekim važnim mečevima naprave Delije doprinosi vašim uspesima i pobedama?

- Poznato je u celoj Evropi kakve navijače ima Crvena zvezda. Odbojka nažalost nije tako popularan sport pa nemamo često paklenu atmosferu, ali kada god dođu navijači mi imamo motiv više i imperativ da izvučemo maksimum iz sebe i pobedimo. Sledeće godine će biti još zanimljivije prvenstvo, igraćemo i derbije a nastupamo i u najjačem evropskom takmičenju pa se nadam da će tribine biti još punije i koristim ovu priliku da pozovem naše navijače. Stalno me pitaju zašto toliko apelujem i zovem navijače na utakmice, ali ja zaista mislim da nam to mnogo pomaže i da vrlo često zna da bude presudno kada su prelomni trenuci u važnim mečevima - zaključila je Ljubica Kecman.

(Telegraf.rs/Izvor: "Zvezda Srbija")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA