PIJETLOVIĆ: Idemo po zlato!

Srbija će na šampionatu sveta u Barseloni igrati u C grupi sa Mađarskom, Australijom i Kinom, a u prvom meču se sastaju sa kengurima u ponedeljak od 13:30

  • 1

Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je na Svetsko prvenstvo  koje će se od 22. jula do 4. avgusta održati u Barseloni. Centar Duško Pijetlović rekao je da je nacionalni tim spreman da osvoji zlatnu medalju.

- Uvek postavljamo najviše ciljeve i trudimo se da ih ostvarimo. Pripreme su bile naporne i spremni ulazimo u pohod na zlatnu medalju. Mnogo bi mi značilo da osvojim SP, to je na neki način postala zavisnost, posle prve medalje odmah želite da osvojite novu i tako u krug - rekao je Pijetlović.

Saradnja sa selektorom Savićem, srpskom sidrašu olakšala je pripreme za Svetsko prvenstvo jer je znao koliko težak rad ga očekuje.

- Nama koji smo igrali u Zvezdi je lakše, ostali reprezentativci su morali da se navikavaju na selektora Savića. Ima malo drugačiji sistem rada, fizički je napornije nego kod ostalih trenera. On je čovek koji zna i vidi svoj cilj i traži samo najbolje. Uspeo je da nas spremi - rekao je Pijetlović.

Glavni konkurenti Srbije u pohodu na titulu prvaka su kao i uvek selekcije Hrvatske, Mađarske, Španije, Italije i Crne Gore, a reprezentativni bek Andrija Prlainović je istakao SAD i Australiju

- Amerika i Australija su reprezentacije koje retko dođu do završnice, ali znaju da budu nezgodne. Australija je bila blizu da nas eliminiše na Olimpijskim igrama u Londonu, očekujem i sada napornu utakmicu. Moraćemo da uđemo oprezno, startujemo pobedom i rasterećeno nastavimo takmičenje - rekao je Prlainović.

Srbija će na šampionatu sveta u Barseloni igrati u C grupi sa Mađarskom, Australijom i Kinom, a u premijernoj utakmici sastaje se 22. jula od 13.30 sati sa Australijom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA