ORLIĆI STARTOVALI POBEDOM: Srbija bolja od Turske!

Golovima Andrije Lukovića i Aleksandra Mitrovića reprezentacija Srbije do 19 godina slavila 2:1 i osvojila tri boda u prvom kolu B grupe na Evropskom prvenstvu

  • 0

Fudbaleri omladinske reprezentacije Srbije na najbolji način otvorili su Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina u Litvaniji pobedom 2:1 protiv Turske u B grupi. "Orlići"su nagovestili da bi mogli daleko na kontinentalnoj smotri, pa selektor Ljubinko Drulović ima velikih razloga za zadovoljstvo.

Srbija je povela golom Andrije Lukovića u 17. minutu, kada je posle centaršuta Petra Golubovića glavom savladao turskog golmana.

Naša reprezentacija imala je ubrzo šansu da uveća vođstvo, Sergej Milinković-Savić pogodio je okvir gola, a onda su uzvratili Turci preko Jilmaza, ali naš golman Predrag Rajković uspeo je da iz drugog pokušaja odbrani, mada i nije sasvim jasno da li je lopta ipak prešla liniju.

Srbija je u nastavku prvog poluvremena imala par prilika da uveća vođstvo, a ono što je propušteno tada nadoknadio je Aleksandar Mitrović majstorskim potezom u 53. minutu na asistenciju Lukovića.

U završnici dramu je uneo Redžep Nijaz u 88. minutu, smanjivši na 2:1. Turci nsu posle toga uputili nekoliko šuteva, ali ili su bili neprecizni ili su udarci bili nedovoljno jaki da bi savladali Rajkovića

Pored Srbije i Turske u B grupi su još Francuska i Gruzija dok se u A grupi nalaze domaćin Litvanija, Holandija, Španija i Portugal. Po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe plasiraće se u polufinale.

U drugom kolu, 23. jula, Srbija igra protiv Gruzije, ponovo na stadionu ARVI arena u Marijampolju.

SRBIJA - TURSKA 2:1

(Luković 17, Mitrović 53 - Nijaz 88)

SRBIJA: Rajković - Golubović, Antić (od 67. Urošević), Filipović, Veljković - Milinković-Savić, Pavlovski (od 88. Vojvodić), Luković, Maksimović - Đurđević (od 90+2 Meleg), Mitrović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA