TRANSFERI & TRAČEVI: Lane pred Marakanom, Reina se pridružuje Benitezu, Bejl i Pirlo u Realu?! (FOTO) (VIDEO)

Milan Jovanović već danima pregovara sa Crvenom zvezdom, Ivanaov se oprostio od saigrača u Partizanu, Seltik hoće Nikolu Đurđića, Adem Ljajić ostaje u Firenci. Real u naletu, želi iskusnog Andreu Pirla i sjajnog Velšanina Gereta Bejla

  • 0

Prelazni rok je u punom jeku, a prvi dan vikenda doneo  puno vesti vezanih za srpske klubove i fudbalere. Navijači Crvene zvezde nadaju se da vest o pregovorima njihovog voljenog kluba i Milana Jovanovića Laneta ne ostane samo mrtvo slovo na papiru, u Partizanu su se pomirili sa odlaskom Bugarina Ivanova, Nikola Đurđić impresionirao je slavni Seltik kada je nedavno postigao dva gola protiv njih pa sad hoće da ga dovedu, Adem Ljajić nosio je kapitensku traku za Fiorentinu u pripremnom meču i postigao čak četiri gola.

Ovo je izbor Telegrafa za po pet naj transfera i glasina tokom dana.

TRANSFERI

Pepe Reina

Dugogodišnji golman Liverpula pridružuje se nekadašnjem trener Rafi Benitezu u Napoliju, bar na jednogodišnju pozajmicu, otkrili su ostrvski i italijanski mediji. Trofejni klub sa Enfilda doveo je za devet miliona funti 25-goduišnjeg Belgijanca Simona Minjolea iz Sanderlenda, tako da je iskusni Španac pao u drugi plan. Reina je najbolje godine proveo pod Benitezovom komandom i zajedno su osvojili FA kup 2006, a godinu dana kasnije stigli do finala Lige šampiona gde su poraženi od Milana. Novi trener Napolija odlučio se za golmana kojeg dobro zna pošto su mu propali pokušaji da dovede Žulija Cezara iz Kvins park rendžersa.

Ivan Ivanov

Kao što je bilo i očekivano, bugarski defanzivac završio je sa Partizanom i u nedelju putuje u Švajcarsku gde ga čekaju medicinski pregledi, pa, ako sve bude u redu, i potpisivanje ugovora sa Bazelom. Možda navijačima "crno-belih" nije drago što je srpski šampion ostao bez dobrog igrača, ali posle odbijanja Ivanova da nastupi protiv Širaka u kvalifikacijama za Ligu šampiona pod izgovorom psihičke i fizičke nespremnosti, razlaz je bio jedino rešenje.

Andre Santos

Ofanzivni bek iz Brazila nastavića karijeru u otadžbini pošto je potpisao ugovor sa Flamengom. Santos je prethodn0 kao pozajmljen igrač Arsenala nastupao za Gremio od februara. Za dve godine u Londonu nije ispeo da se nametne, odigravši svega 25 mečeva u Premijer ligi. Brazilac je 2011. plaćen 6,8 miliona funti Fenerbahčeu, a  vremenom je postalo očigledno da to nije bio dobro utrošen novac.

Kevin Filips

Kristal Palas potpisao je ugovor sa vremešnim napadačem pet dana pre njegovog 40. rođendana. Filips tehnički dolazi kao slobodan igrač iako je prethodnih meseci nastupao za Palas kao pozajmljeni igrač Blekpula. Isplatio se itekako jer je u finalu plej-ofa za plasman u Premijer ligu postigao pobedonosni gol protiv Votforda. Filips će u narednoj sezoni postati tek treći igrač od osnivanja Premijer koji je nastupao sa punih 40, izuzmu li se golmani. Od fudbalera u polju pre Filipsa to su uradili Gordon Strahan i Tedi Šeringem.

Kristijan Benteke

Iako se nedavno činilo da će belgijski napadač put Londona i Totenhema, 22-godišnji fudbaler produžio je ugovor sa Aston Vilom do 2017. Benteke je prošle godine došao u Birmingem iz Genka za sedam miliona funti i u 34 prvenstvena nastupa 19 puta je zatresao mrežu. Da nije bilo njega, klupski šampion Evrope iz 1982. sigurno bi ispao iz Premijer lige, Nije poznato kolikom sumom je klub nagovorio Bentekea da povuče zahtev za tranfer, ali nesumnjivo je da je ovo pravi potez Vile.

TRAČEVI

Milan Jovanović Lane

Bivši reprezentativac Srbiije i nekadašnji član Vojvodine, Šahtjora, moskovske Lokomotive, Standarda iz Liježa, Liverpula i Anderlehta, mogao bi da pojača Crvenu zvezdu. Kontak traje već desetak dana, otkako je Jovanović počeo da trenira sa Vojvodinom u iščekivanju novog angažmana. Iako je iskusni fudbaler na umu imao prvenstveno novi odlazak u inostranstvo, čini se daće završiti na Marakani, čime bi postao najveće pojačanje "crveno-belih" u ovom prelaznom roku.

Nikola Đurđić

Srpski napadač na meti je slavnog Seltika kojem je nedavno dao dva gola u spektakularnoj pobedi Grojter Firta nad prvakom Škotske 6:2. Čelnici trofejnog kluba očito su impresionirani onim što su doživeli i želeli bi da angažuju Đurđića, ali problem je stav prvog čoveka nemačkog drugoligaša, Helmut Hak. Bez Đurđića Grojterće teško nazad u Bundesligu, pa ako zaista žele Srbina poslovično škrti Škoti moraće doro da odreše kesu.

Andrea Pirlo

Karlo Anćeloti, novi trener Reala, želeo bi iskusnog vezistu da dovede na Bernabeu. Ako neko zna kolko Pirlo vredi to je upravo Anćeloti koji je godinama sa njim sarađivao u Milanu. Zajedno su osvojili dve Lige šampiona, ali samo jedan Skudeto. Juventus je dve godine zaredom šampion Italije prdvođen nekadašnjim asom velikog rivala iz italijanske prestonice mode, ali ako dobije dovoljno dobru ponudu možda bi pustio igrača koji je nedavno napunio 34 godine. Florentino Perez, predsednik Madriđana, voljan je da ponudi osam miliona ecra, Torinezi , međutim očekuju bar 10.

Geret Bejl

Velšanina bi poželeo svaki klub na svetu, pa otud i brojne spekulacije. Španska Punto pelota, televizijski program, javila je da je Real dogovorio za 80 miliona evra dolazak Bejla,ali pitanje je koliko im se može verovati. Sa druge strane stižu vesti da je Mančester juanjted spreman da utroši 100 miliona funti na dovođenje Bejla i Seska Fabregasa iz Barselone.

Adem Ljajić

Srpski fudbaler doneo je odluku da ostane u Fiorentini posle neuspešnog pokušaja da pojača Milan i potpisaće produženje ugovora za još tri sezone, prenose italijanski mediji. Ljajić je na prijateljskoj utakmici protiv Trentina nosio i kapitensku traku, a za tu čast revanširao se sa četiri gola u pobedi njegove ekipe od 9:0!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA