TRANSFERI & TRAČEVI: Stigli Đemba Đemba i Arauho, Maksimović u Kalču

Dvadeset i drugi dan prelaznog roka obeležili su dolasci stranaca koji će pojačati Partizan i Crvenu zvezdu

  • 0

Današnji 22. dan prelaznog roka obeležili su zvanični transferi u Srbiji. Crvena zvezda i Partizan su dobili svoje strance: mlađani Arauho i prekaljeni Đemba Đemba gotovo u isto vreme su stigli na Aerodrom "Nikola Tesla", odakle će krenuti svako na svoju stranu Topčiderskog brda. U inostranstvu, slučaj oko Seska Fabregasa postaje sve zanimljiviji.

TRANSFERI

Erik Đemba Đemba

Kamerunski fudbaler stigao je u Beograd i u utorak bi zvanično trebalo da pristupi ekipi srpskog šampiona Partizana.

Iskusni 32-godišnji igrač sredine terena svojevremeno je branio boje Nanta, Mančester junajteda i Aston Vile, a dolazi kao slobodan igrač iz redova izraelskog Hapoela iz Tel Aviva.

Očekuje se da Ðemba Ðemba sa "crno-belima" potpiše ugovor na dve godine.

- Partizan je veliko i poznato ime u svetu fudbala. Voleo bih da igram u crno-belom dresu, kako u pohodu na Ligu šampiona, tako i da pomognem u osvajanju domaće titule, jer je to mnogo bitno za klub kao što je Partizan - rekao je Đemba Đemba.

Nikola Maksimović

Mladi štoper je prošao lekarske preglede Torina i postao njihov novi član. Zvanična promocija će se najverovatnije obaviti u utorak.

Maksimović će zauzeti mesto Anđela Ogbone, koji je prešao u Juventus.

Maksimović je u italijanskom klubu na pozajmici, a posle godinu dana će biti donesena odluka da li će Torino otkupiti njegov ugovor.

Migel Arauho

Mladi Peruanac će potpisati višegodišnji ugovor sa klubom sa "Marakane".

- Crvena zvezda je najveća ekipa na ovim prostorima. Srećan sam što sam došao ovde, jer znam da je moj novi tim nekadašnji prvak Evrope.

Arauho (18) je talentovani odbrambeni igrač, koji je ranije dogovorio transfer sa "crveno-belima". Prošlu sezonu proveo je u klubu Sport Huankajo, za koji je odigrao 17 mečeva.

Arauho će biti promovisan na "Marakani" po povratku tima Crvene zvezde sa Islanda, gde u četvrtak igra revanš utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv IBV-a.

Ivan Ivanov

Bugarski fudbaler za sada ostaje u dresu "crno-belih". Posle treninga u ponedeljak, novinarima je objasnio da je transfer u Bazel propao zbog odluke njihovog štopera Aleksandra Dragovića da ne prihvati ponudu kijevskog Dinama.

Zbog novonastale situacije Ivanov će moći da pomogne svom klubu u revanš utakmici u sredu protiv jermenskog Širaka u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Milan Obradović

Iskusni štoper potpisao je dvogodišnji ugovor sa Partizanom.

Obradović je prethodnih sedam godina igrao u Ukrajini, od čega je čak šest sezona proveo u Metalistu iz Hrakva, dok je prošlu takmičarsku godinu igrao kao pozajmljen igrač u kijevskom Arsenalu.

TRAČEVI

David Trezege

Bivši fudbaler Juventusa, Francuz argentinskog porekla David Trezege, na korak je od potpisivanja za Njuel Old Bojse.

Trezege će u Njuelu zauzeti mesto koje je upražnjeno odlaskom Ignasija Skoka u Internasional.

Tridesetšestogodišnji napadač je u River Plati prošle sezone igrao na 36 utakmica i postigao 16 golova.

Vrhunac karijere Trezege je ostvario u Juventusu za koji je u periodu od 1999. do 2010. igrao na 245 utakmica i postigao 138 golova.

Sesk Fabregas

Mančester junajted je zapeo za Španca. Nakon što je Barselona odbila ponudu od 30 miliona evra, na "Old Trafordu" su odlučili da podignu ponudu za 40 miliona!

To je potvrdio i Dejvid Mojes, koji se nalazi na azijskoj turneji, ali iz Katalonije stižu informacije da je Barselona i tu ponudu odbila.

Roberto Soldado

Valensijin fudbaler ima dilemu da li će karijeru nastaviti u Totenhemu ili Liverpulu.

Engleski velikani imaju rok do kada bi trebalo da definišu unosne ponude, a za to vreme trener Valensije Miroslav Đukić razmišlja o zameni... Imena koja se vrte po španskim medijima su Ugo Almeida, Elder Poštiga i Lukas Barios.

Rolando

Odbrambeni fudbaler želi da pokrene novu epizodu u svojoj karijeri posle jedne loše u Napoliju. Za njega se navodno interesuju Fiorentina, ali i Totenhem. gde bi bio pod vođstvom nekadašnjeg trenerom Vilijaš-Boašom u Portu.

Ugovor mu ističe narednog leta, pa bi zbog toga zainteresovani klubovi morali da iskeširaju oko šest miliona evra.

Leandro Damijao

Dok se Napoli nećkao da li da isplati Internasionalu 25 miliona evra za ovog golgetera, sa tim novcem se pojavio Zenit.

Navodno, fudbaler hoće pre u Italiju, ali su se Rusi potrudili da mu ponude i četiri miliona evra po sezoni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA