Otvoreno Prvenstvo Evrope za šahistkinje

Turnir, koji će trajati do 4. avgusta, zvanično su otvorili predsednik Evropske šahovske unije Silvio Danailov, pomoćnik gradonačelnika Beograda Dejan Vasović i ministarka sporta i omladine Alisa Marić

  • 0

Zvanično je otvoreno 14. Pojedinačno prvenstvo Evrope u šahu za žene. U beogradskom hotelu "Metropol", najbolje šahistkinje će se takmičiti do 4. avgusta u Beogradu za titulu "evropske šahovske kraljice".

Posle himne kojom je otvorena ceremonija otvaranja, dobrodošlicu učesnicama i prijateljima šaha poželeo je predsednik Evropske šahovske unije, Silvio Danailov. I to na  srpskom jeziku.

- Drago mi je da sam u Beogradu i u Srbiji. Imam lepa sećanja kada sam ja igrao šah. Zahvaljujem se Alisi Marić što je pomogla da se ovo prvenstvo održi u Beogradu. Učesnicama želim uspešan turnir i svu sreću - rekao je Danailov.

Puno uspeha svim učesnicama poželeo je i pomoćnik gradonačelnika Beograda Dejan Vasović  u ime Dragana Đilasa, a potom je Alisa Marić, nekadašnja šahistkinja i sada ministarska sporta i omladine, i zvanično otvorila prvenstvo.

- Pozdravljam dolazak starog kontinenta u Srbiju. Želim da se zahvalim Evropskoj šahovskoj uniji na ukazanoj prilici da se ovde održi turnir. Turnir je zvanično otvoren - rekla je Marićeva.

Takmičenje će se održati u Velikoj balskoj sali hotela "Metropol Palas", a igraće se 12 dana sa 11 kola i jednim slobodnim danom. Očekuje se učešće oko 150 šahistkinja iz 35 evropskih federacija.

(D.Š./B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA