KAMERUNSKI ĐANI ĆURČIĆ: Đemba Đemba - fudbaler bez prebijene pare (VIDEO)

Nekadašnja velika nada Mančester junajteda trebalo bi da potpiše dvogodišnji ugovor sa Partizanom. U Beograd dolazi sa ''oreolom'' propalog fudbalera i čovekom koji je na neverovatan način trošio više nego što je zarađivao

  • 8

Stigao je iz Nanta 2003. godine u Mančester junajted kao jedan od najvećih pojačanja, a sada, deset godina kasnije, dolazi u Partizan kao jedan od fudbalera za kojeg ''crno-beli'' smatraju da će doneti prevagu na terenu. Međutim, za razliku od dolaska u Englesku, Erik Đemba Đemba u Srbiju stiže sa ''oreolom'' jednog od najvećih promašaja legendarnog Aleksa Fergusona i čoveka koji je 2008. godine zvanično objavio bankrot.

Ko je u stvari Đemba Đemba? Da li Partizan ponovo može da napravi pun pogodak dovođenjem stranca na poziciju zadnjeg veznog kao što je to bio slučaj sa Žukom i Kamarom?

Karijeru je započeo 2001. godine u francuskom Nantu odakle je kao veliko pojačanje došao u Mančester junajted za četiri miliona evra. Sa potencijalom koji je tada posedovao bio je predodređen da nasledi legendarnog Roja Kina. Međutim, nije se dokazao i vrlo brzo je napustio ''Old Traford'' upravo kada i sam Kin, 2005. godine.

Zanimljivo, Kamerunac će u Mančesteru ostati upamćen po mnogim stvarima osim onim fudbalskim. Dok je igrao za Junajted Đemba Đemba je kupio čak deset džipova i otvorio 30 različitih računa. Otuda i ne čudi što je 2008. godine proglasio bankrot. Takođe, ostao je dužan 230.000 funti klupskoj prodavnici jer je uzimao veli broj svojih dresova i slao u domovinu.

Posle Junajteda vezista je još dve godine proveo u Engleskoj - u Aston Vili i Barnliju, ali ponovo bez velikog uspeha. U tom periodu proglasio je i već pomenuti bankrot, a donekle se izvukao odličnim ugovorom koji je potpisao u Kataru.

- Sve se desilo brzo i prerano u mom životu, nisam znao da iskoristim šansu za uspeh u Premijer ligi, ali mi nije žao zbog toga. Zadesio sam se u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Bio sam mlad i nisam uspeo da kontrolišem situaciju - svojevremeno je rekao Kamerunac.

Odlazak u Katar svakako mu je bio jedan od poteza karijere jer se, zahvaljujući novcu koji je dobijao, poprilično izvukao iz problema, ali i ponovo zaigrao što mu je donelo četvorogodišnji ugovor u Odenzeu.

U Danskoj je proveo najbolji period u svojoj karijeri. Igrao je neverovatan fudbal, postao miljenik navijača, a mnogi rivali su ga u medijskim izjavama proglašavali najboljim igračem lige. Odenze je napustio 2012. godine zbog teške finansijske situacije u kojoj se klub nalazio.

Usledio je prelazak u Izrael, tačnije Hapoel iz Tel Aviva, gde je doveden kao veliki borac i radnik. Međutim, prema rečima nekadašnjeg golmana OFK Bepgrada Bojana Šaranova koji brani u Makabiju iz Haife, Đemba nije previše odskakao od ostalih fudbalera, ali bi trebalo da se snađe u Partizanu.

- Znam da je Partizan veliki klub, čuo sam za njega odavno. Nadam se da ću se zadržati u Beogradu. Igrao sam u Ligi šampiona i verujem se da ću svojim iskustvom da pomognem - rekao je Kamerunac po sletanju u Beograd.

Podsetimo, ukoliko prođe lekarske preglede 32-godišnji Đemba Đemba bi trebalo da potpiše dvogodišnji ugovor sa aktuelnim šampionom Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar

    23. jul 2013 | 11:39

    Hahahahaha, kako ste smesni ,pa da je kojim nebuloznim odlukama dosao u rupu,to bi bio transfer veka.Igrac koji je imao sjajnu karijeru.Igrao je za najveci klub na svetu.Pisale bi se bajke nja nja nja...Ovako se nalaze samo lose strane njegovog zivota.Kako vas bre nije sramoita vi koji navijate za raspalu zvezdu??? U stvari RAZUMEM vas, NIJE VAMA LAKO>

  • V!

    23. jul 2013 | 11:08

    Idealan za srpsko trziste,lako ce se uklopiti u masu

  • nele011

    23. jul 2013 | 13:16

    ..na jednoj strani Djemba-Djemba...na drugoj Dno-Dna...zalomilo se kako-kome...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA