Zvezda u finalu Kupa Koraća protiv Partizana!

"Crveno-beli" vodili i sa 27 razlike u polufinalu protiv Hemofarma, ali na kraju strepeli u završnici

  • 1

U sutrašnjem finalu nacionalnog Kupa Radivoja Koraća gledaćemo "večiti derbi" između Partizana i Crvene zvezde. Pobedom 71:65 nad Hemofarmom u polufinalu, Zvezda se u finalu priključila "crno-belima", koji su ranije večeras savladali kragujevački Radnički.

Nošena sjajnom podrškom sa tribina "Čairu", kakvu nije imala godinama, Zvezda je diktirala tok većeg dela meča, ali se na kraju kockala i umalo dozvolila Hemofarmu da se vrati u život.

Posle početnih 5:0 za Vrščane, usledila je dominacija "crveno-belih". Serijom od 11:0 prešli su u vođstvo, koje nisu ispuštali do kraja meča. Ubrzo su, posle zakucavnja Lešića, Pešićevi izabranici stigli i do vođstva 26:12, a Hemofarm je do kraja četvrtine smanjio na 26:14.

U drugoj deonici Zvezda je bila još moćnija. Granitna odbrana bila je neporobojna za Hemofarm, a Milutinović, Popović i Subotić su trojkama povećavali razliku, koja je u jednom trenutku iznosila čak 27 razlike (44:17). I posle velikog odmora, ništa nije davalo naznake da će se Pešićevi puleni kockati sa debelom razlikom koju su napravili.

Tek na kraju treće četvrtine Hemofarm je uspeo da spusti ispod 20 razlike, ali i tada je malo ko verovao da će se u "Čairu" gledati dramatična završnica. Početak četvrte deonice doneo je pad u igri Beograđana i buđenje Vrščana. Za šest minuta igre u četvrtoj četvrtini, "farmaceuti" su napravili seriju 15:2 i vratili se u igru. Tada ništa nije funkcionisalo u igri Zvezde, dok su na drugoj strani Gagić i Otašević topili rezultatski minus i podizali temperaturu u "Čairu". U poslednjem minutu Gagić je pogodio za 67:63 i imao čak i slobodno bacanje da smanji na tri razlike, ali je promašio.

Usledili su poeni Milutinovića, Tomasa i Bojana Popovića, i Zvezda je ipak privela meč kraju, ne dozvolivši šok.

Najefikasnji u pobedničkom timu bio je Bojan Popović sa 15 poena, 14 je dodao Milutinović, a po 12 Lešić i Subotić. U redovima Vrščana odličan je bio mladi Gagić strelac sa 20 poena, dok je četiri manje upisao Ivan Maraš.

Finalni meč je na programu sutra, a početak je u 20.30 časova.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan

    18. februar 2012 | 23:06

    Na vas naslov "Ima li šta lepše nego da derbi odlučuje o trofeju" Odgovaram da ima! Ima ostatak Srbije koji nemoze da se probije pored Titovih blizanaca, mafijaskih sudjenja, drzavnih projekata itd. Favorizovanjem Partizana od strane sudija u vecerasnjem duelu protiv Radnickog iz Kragujevca izgubila je srpska kosarka. Ova kvazi polufinalala i cetvrtfinala su bila nepotrebna, jednostavno a i zbog ekonomije trebali ste kup resiti izmedju titovih sinova i ne truditi se oko namestanja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA