Pero Antić prelazi u NBA!

Posle dve osvojene Evrolige sa Olimpijakosom nekadašnji košarkaš Crvene zvezde okušaće se u najjačoj svetskoj ligi, gde bi trebalo da potpiše ugovor sa Atlanta Houksima

  • 2

Pero Antić, makedonski reprezentativac i nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, za koju inače navija toliko da je istetovirao grb "delija", nalazi se pred potpisom ugovora sa Atlanta Houksima, timom iz NBA lige.

Antić je u sredu otputovao za SAD, gde bi trebalo da potpiše ugovor na jednu plus jednu godinu, objavio je preko Tvitera Miško Ražnatović, poznati menadžer.

Makedonskog košarkaša očekuju prvo medicinski pregledi, a budući da je kasno odlučio da se oproba u najjačoj košarkaškoj ligi (29. jula puni 31 godinu), druga sezona ugovora neće mu buti garantovana. Antić će tako prilično brzo morati da pokaže da li je materijal za NBA, posle sjajnih uspeha sa Olimpijakosom u poslednje dve sezone, kada je doprineo da tim iz Pireja dvaput osvoji Evroligu i jednom prvenstvo Grčke.

Antić je pored Zvezde i Olimpijakosa igrao još za Rabotnički, AEK, Lukoil iz Sofije, Lokomotivu Kubanj i Spartak iz Sankt Peterburga, dok je sa reprezentacijom Makedonije osvojio četvrto mesto na EP u Litvaniji 2011.

Antić dolaskom u Atlantu postaje prvi Makedonac u NBA ekipi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA