Srbija ubedljiva protiv Mađara!

Srpski vaterpolisti uprkos oscilacijama nadvisili velikog rivala 13:10 i obezbedili prvo mesto u grupi pred nokaut fazu

  • 0

Vaterpolisti Srbije u drugom kolu C grupe na Svetskom prvenstvu u Barseloni  savladali su Mađarsku 13:10  (2:3, 5:2, 2:2, 4:3) i  obezbedili prvo mesto u grupi. Srpski "delfini" nisu najbolje ušli u utakmicu, ali već od druge četvrtine  preuzeli su inicijativu i sačuvali je do kraja.

Po tri gola za srpsku reprezentaciju postigli su Nikić i Prlainović, dvaput je bio strelac Filipović, a po gol postigli su Duško Pijetlović, Udovičić, Mandić , Mitrović i Ćuk.

Srbiju očekuje meč sa Kinom u trećem kolu u petak od 9.30, a verovatni protivnik u osmini finala biće Rumunija ili Kazahstan.

Početak je pripao Mađarima koji su brzo stigli do 2:0 golovima Sivoša i Varge, na šta su "delfini" uzvratili preko Filipovića i Prlainovića. U završnici prve četvrtine oba gola kao da su postala začarana, usledilo je nekoliko promašaja sa obe strane, uz odlične odbrane, stative i prečke, da bi dvadesetak sekundi pre isteka vremena Mađari ipak ponovo poveli pogotkom Vamoša.

U drugoj četvrtini spektakularnim golom Filipović je doneo 3:3, da bi u sledećem napadu preko Duška Pijetlovića  Srbija prvi put povela. Posle novog izjednačenja Srbija je stekla dva gola prednosti preko Udovičića i Nikića. Mađari su zatim prišli na gol razllike, da bi se posle drugog gola Prlainovića na poluvreme otišlo sa 7:5.

Sredinom trećeg perioda Mandić efektnim golom prednost Srbije diže na plus tri, međutim Mađarska je suviše dobra reprezentacija da bi je to pokolebalo. Golovima Varge i Vamoša naši severni susedi prišli su na 8:7, a onda je Ćuk svojim prvim golom doneo olakšanje.

Dva gola prednosti sa kojima se ušlo u poslednju četvrtinu bili su dovoljni, Nikić i Prlainović iz peterca dižu vođstvo na 11:7, a zatim su Mađari sa tri uzastopna ekspresna gola ponovo zapretili. Stefan Mitrović nešto više od tri minuta pre kraja povisio je na 12:10, što je "slomilo" protivnika. Do kraja mreža se zatresla još jednom, Nikić je postaivo konačnih 13:10.

A GRUPA:

Grčka - Novi Zeland (2o.10)

Crna Gora - Španija (21.30)

Tabela: Španija 2, Grčka 2, Crna Gora 0, Novi Zeland 0.

B GRUPA:

SAD - Južna Afrika 16:3

Hrvatska - Kanada 13:8

Tabela: Hrvatska 4, SAD 2, Kanada 2, Južna Afrika 0.

C GRUPA:

Srbija - Mađarska 13:10

Australija - Kina 9:7

Tabela: Srbija 4, Mađarska 2, Australija 2, Kina 0.

D GRUPA:

Rumunija - Kazahstan (17.30)

Italija - Nemačka (18.50)

Tabela:  Italija 2, Nemačka 2, Kazahstan 0, Rumunija 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA