Partizan od Lige Evrope zaradio dva miliona evra

Timovi koji su prošle godine učestvovali u Ligi Evrope podelili su 209 miliona. Najviše je zaradio Fenerbahče, 11,18 miliona, dok je osvajač trofeja Čelsi dobio 10,7 miliona

  • 0

Prošlogodišnje učešće Partizana u Ligi Evrope u kasu tima iz Humske "ubacilo" je blizu dva miliona evra. Tačnije, za šest utakmica, bez i jedne pobede, crno-beli su inkasirali 1.923.029 evra. Veliki deo ove sume (1,3 miliona) fudbalski klub je zaradio zbog činjenice da je uspeo da se plasira u grupni deo, dok je ostatak dobijen na osnovu bonusa za ostvarene rezultate i prodaju televizijskih prava.

Šampion Srbije se takmičio, podsetimo, u grupi H u kojoj je na kraju zauzeo treće mesto, iza Rubina i Intera, a ispred Nefčija. Skor na šest mečeva nije pohvalan i ostvarena su tri remija i tri poraza.

Crno-beli su oba puta poraženi od Intera, sa 1:0 i 3:1, od Rubina su izgubili sa 2:0, a potom u Beogradu igrali 1:1, dok su sa Nefčijem prvo igrali bez golova, a zatim i 1:1. Timovi koji su prošle godine učestvovali u Ligi Evrope podelili su 209 miliona. Najviše je zaradio Fenerbahče, 11,18 miliona, dok je osvajač trofeja Čelsi dobio 10,7 miliona. Ipak, "plavci" su zaradili i 30,5 miliona zbog učešća u grupnoj fazi Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA