Preminuo Zvezdan Čebinac

Član čuvene generacije "Partizanovih beba", s kojima je osvojio tri titule prvaka SFRJ, odigrao je 20 utakmica za reprezentaciju

  • 0

Nekadašnji jugoslovenski fudbalski reprezentativac i igrač Partizana Zvezdan Čebinac preminuo je u Arauu u Švajcarskoj u 72. godini, saopštila je njegova porodica.

Čebinac je roden 1939. godine u Beogradu, gde je počeo karijeru u timu čuvene generacije "Partizanovih beba", zajedno sa Milutinom Šoškićem, Veliborom Vasovićem, Fahrudinom Jusufijem, Milanom Galićem i drugima.

Sa tim timom osvojio je tri šampionske titule u Jugoslaviji, od 1961. do 1963. godine. Za reprezentaciju SFRJ odigrao je 20 utakmica.

Karijeru je nastavio u inostranstvu, najpre u PSV Ajndhovenu, a potom u nemačkim klubovima Nirnbergu i Hanoveru. Sa Nirnbergom je 1968. godine osvojio Bundesligu, a tada je proglašen za najbolje desno krilo u Evropi.

Od 70-ih godina prošlog veka živeo je u Švajcarskoj, gde je završio svoju igračku karijeru i potom bio trener fudbalskog kluba Arau.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA