Preminuo legendarni fudbaler Ðalma Santos!

Jedan od najboljih odbrambenih igrača u istoriji fudbala preminuo je u 84. godini života zbog akutne upale pluća

  • 0

Legendarni brazilski fudbaler Ðalma Santos preminuo je u 84. godini od posledica akutne upale pluća.

Santos se smatra jednim od najboljih odbrambenih igrača u istoriji fudbala. Savremenik Pelea i Garinče bio je član nacionalnog tima, koji je 1958. godine u Švedskoj osvojio prvu od pet titula prvaka sveta.

- Brazilski fudbal je izgubio jednog od svojih idola. Ðalma Santos je bio fantastičan igrač, voljen od navijača svih timova, ne samo zbog fudbalskih kvaliteta, nego i zbog discipline i lojalnosti - rekao je predsednik Brazilske fudbalske konfederacije Žose Marin.

Ðalma Santos je između 1952. i 1968. odigrao 98 utakmica za reprezentaciju Brazila i postigao tri gola. On je jedan od dvojice fudbalera, uz Nemca Franca Bekenbauera, koji su svrstani u idealan tim svih svetskih šampionata na kojima su igrali.

Boje reprezentacije Brazila branio je na šampionatima 1954, 1958. i 1962. godine, a igrao je za Portugezu, Palmeiras i Atletiko Paranaense, gde je 1970. i završio karijeru u 41. godini.

Ðalma Santos je 2004. godine bio na Peleovoj listi najvećih živih svetskih fudbalera.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA